2013-09-17 10:09:07
Φωτογραφία για Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι νοσοκομειακοί γιατροί
«Φουντώνει» το απεργιακό μέτωπο, καθώς στον «χορό» των κινητοποιήσεων ενάντια στη διαθεσιμότητα μπαίνουν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί με τριήμερη απεργία, ενώ.... και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία από αύριο.

«Ρολά» Τετάρτη και Πέμπτη στο Δημόσιο

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν αύριο και μεθαύριο με τη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον δημόσιο τομέα.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ με τετράωρη στάση εργασίας αύριο στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00. Τη συμμετοχή της στη στάση της ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Για τις 11.30 το πρωί της ίδιας μέρας έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων σε παιδεία και ασφαλιστικά ταμεία


Συνεχίζονται εν τω μεταξύ για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςπραγματοποιούν από χθες πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, η συμμετοχή των καθηγητών στη χθεσινή απεργία ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά, ωστόσο παράγοντες του υπουργείου κατεβάζουν το ποσοστό αυτό σε 70% με 75%.

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ), ενώ αύριο και μεθαύριο απεργούν και οι δάσκαλοι.

Σε ό,τι αφορά την ανώτατη εκπαίδευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν μέχρι και την Παρασκευή απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Παράλληλα, σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από χθες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Διήμερη αποχή των δικηγόρων

Αποχή από καθήκοντά τους σήμερα και αύριο έχουν εξαγγείλει οιδικηγόροι, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νέου Κώδικα Δικηγόρων.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ