2013-09-18 10:11:29
Φωτογραφία για Πώς οι «κόκκινες γειτονιές» του Πειραιά βάφονται «μαύρες»...!!!
ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣΛαϊκές γειτονιές, που παραδοσιακά θεωρούνταν κάστρα της Αριστεράς, έχει αλώσει η Χρυσή Αυγή. Στην ιστορική Νίκαια, που έχει προσφέρει εκατόμβες στις μάχες εναντίον των ναζί, στο Πέραμα, που έχει πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία, οι μαυροφορεμένες ομάδες κρούσης αποθρασύνονται και επιχειρούν βίαια να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους.

Ανταγωνισμός για το ποια είναι «καλύτερη οργάνωση» υποβόσκει ανάμεσα στις Τ.Ο. Νίκαιας, Σαλαμίνας, Περάματος, Πειραιά. Αυτό φάνηκε και στις Θερμοπύλες, όπου κάθε οργάνωση έφθασε ξεχωριστά προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις. Στη φωτογραφία, το «τάγμα» της Σαλαμίνας

Η κατάσταση, ιδιαίτερα σε δήμους του Πειραιά, έχει προκαλέσει ανησυχία που έχει γίνει εντονότερη μετά την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης στο Πέραμα. Στις εργατικές συνοικίες της Β' Πειραιά τα περιθωριακά στοιχεία της ακροδεξιάς δεν είχαν χώρο για δράση. Ακόμα και σε εποχές που η Αριστερά βρισκόταν σε κάμψη, σε κρίση ή υπό διωγμό, ο ηγεμονικός της ρόλος ήταν αδιαμφισβήτητος.


Στη Β΄ Πειραιά το 1974, όταν η Ενωμένη Αριστερά είδε τα εκλογικά ποσοστά της σε εθνικό επίπεδο να πέφτουν για πρώτη φορά κάτω από το 10%, η δύναμή της κρατήθηκε στο 23,4%. Το ΚΚΕ το 1981 έφτασε μόνο του στο 21,28%, το 1989 ο ενιαίος Συνασπισμός έπιασε το 21,69%, ενώ τον Ιούνιο του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα με 36,31%.

Στη Νίκαια, την ονομαζόμενη όχι τυχαία Κοκκινιά, το ΚΚΕ εξέλεγε δικό του δήμαρχο, τον Στέλιο Λογοθέτη, τη Βέρα Νικολαΐδου, τον Στέλιο Μπενετάτο. Στο Πέραμα κυριάρχησε ο γιατρός Γιάννης Πατσιλινάκος για τρεις τετραετίες. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, που τη δέρνουν η ανεργία και η υποαπασχόληση, τώρα η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό της σωματείο.

Μίχος, Παναγιώταρος και Λαγός, στη ζώνη Περάματος. Ο τελευταίος είχε δεσμευθεί «να πάει η ΧΑ στο Συνδικάτο Μετάλλου στον Πειραιά να τους ξεριζώσουν». Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα

Τα πρωτοπαλίκαρα του Νίκου Μιχαλολιάκου υπερηφανεύονται για τα κατορθώματά τους. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει ο Γιώργος Πατέλης, γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια: «Οι άξιοι συναγωνιστές της Νίκαιας με τον καθημερινό τους αγώνα και το μαχητικό τους πνεύμα, τη στρατιωτικού τύπου πειθαρχία τους και το στιβαρό παρουσιαστικό τους πέτυχαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να επιβληθούν μέσα σε μια κομμουνιστοκρατούμενη περιοχή των Αθηνών(...)».

Κερδίζουν... υπόληψη

Η αλήθεια είναι πως η Χρυσή Αυγή επιθυμεί τη δημιουργία τέτοιων «σκληροπυρηνικών» οργανώσεων και γι' αυτό τα τελευταία δύο χρόνια, η Τ.Ο. Νίκαιας, συνεπικουρούμενη από τις Τ.Ο. Περάματος, Πειραιά και Σαλαμίνας, έχει αποκτήσει μεγάλη υπόληψη μέσα στις τάξεις του κόμματος.

Τα γραφεία στη Νίκαια επισκέπτονται πολύ συχνά βουλευτές, όπως οι Ι. Λαγός, Γ. Μισιάκας, Ηλ. Παναγιώταρος. Ο τελευταίος, την περασμένη Πέμπτη, την ίδια ημέρα με την επίθεση στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ, έδωσε ομιλία για τα «εγκλήματα των κομμουνιστών στον Μελιγαλά». Το πρωί της ίδιας ημέρας, «φάλαγγα συναγωνιστών», όπως οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται, πραγματοποίησε πορεία στη Λ. Ειρήνης στο Πέραμα και με «υποδειγματική πειθαρχία», μοίρασαν εφημερίδες, έντυπα και φυλλάδια.

Εκφωνούν ομιλίες μίσους, όπως αυτή στα γραφεία του Πειραιά, για «κομμουνιστοσυμμορίτες», στην οποία βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια... ανέλυσε τον «ρόλο των κομμουνιστών τότε και σήμερα», γυρίζοντας πίσω σε εποχές μισαλλοδοξίας. Οι τέσσερις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής έχουν στενή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη.

Ο σωματοφύλακας του βουλευτή Αντώνη Γρέγου χαιρετά ναζιστικά

Με στρατιωτικού τύπου περιβολές, όπως στη φωτογραφία που δημοσιεύει το «Εθνος», έχουν κάνει «κατάληψη» στις περιοχές κηρύσσοντας το μίσος. Λειτουργώντας με τέτοιον τρόπο φέρνουν στη μνήμη εποχές σκοτεινές, δημοκρατικής εκτροπής, κατασυκοφάντησης και άγριου διωγμού των δημοκρατικών πολιτών και όχι μόνο κομμουνιστών.

Τα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος μοιάζουν με πυρηνικό καταφύγιο, έχοντας πόρτα επενδεδυμένη με μεταλλικό περίβλημα. Εκεί θα μιλήσει σήμερα ο Ι. Λαγός με θέμα «Κράτος και παρακράτος εναντίον Χρυσής Αυγής».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου Οιχαλίας

Ο βουλευτής είχε βρεθεί στις 8 Αυγούστου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και αποκαλούσε «λακέδες» τα στελέχη του ΚΚΕ και προειδοποιούσε για την εξαφάνισή τους από το Πέραμα. Την ίδια στιγμή, η Τ.Ο. Νίκαιας διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο διανομή ρούχων και τροφίμων.

Στα ερμητικά κλειστά γραφεία των οργανώσεων της Νίκαιας, Περάματος, Πειραιά και Σαλαμίνας δίνονται ομιλίες για τα «βασικά συστατικά που αποτελούν τον πυρήνα του θαύματος της Χρυσής Αυγής». Αυτά που μαθαίνουν όσοι βρίσκονται στις ομιλίες, είναι πως τα θεμέλια για το θαύμα είναι «η πίστη στις αποφάσεις του αρχηγού και του πολιτικού γραφείου». Την Τρίτη 27 Αυγούστου ο Γ. Πατέλης της Τ.Ο. Νίκαιας εγκαινίασε τη νέα σεζόν. Υποσχέθηκε «μια δυναμική παρουσία σε όλα τα επίπεδα».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση

Αναζητούνται έξι, πρωταγωνιστές οι τρεις

Τουλάχιστον έξι άτομα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής και αναζητούνται από την Αστυνομία για την επίθεση με καδρόνια, λοστούς και αιχμηρά αντικείμενα εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, την περασμένη Πέμπτη από οπαδούς και μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ονοματεπώνυμα, στα σπίτια των οποίων μετέβησαν αστυνομικοί αλλά δεν τους βρήκαν και μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, που παρήλθαν οι 48 ώρες της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν είχαν εντοπιστεί. Πλέον η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία, όπου και θα αποφασίσει για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τρία άτομα φέρονται να είναι οι «πρωταγωνιστές» της δολοφονικής επίθεσης στο Πέραμα. 40χρονος επιχειρηματίας που μένει και εργάζεται στο Πέραμα, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα των 50 ατόμων, τα οποία σύμφωνα με τα μέλη του ΚΚΕ, φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίο έχουν κατονομάσει τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ο Σ. Πουλικόγιαννης, έχει πλούσια δραστηριότητα και πρωτοστατεί στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, σε απόσταση πέντε οικοδομικών τετραγώνων, από το σημείο που έγινε η επίθεση, διατηρεί κατάστημα που αναλαμβάνει εκδηλώσεις και τελετές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 40χρονος είναι γνώριμος από παλαιότερη υπόθεση, όπου είχε απασχολήσει τις Αρχές, για επίθεση εναντίον Αιγύπτιων ψαράδων.

Οι ψαράδες που εργάζονται στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, δέχτηκαν επίθεση, στο σπίτι που διέμεναν, από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν άγρια. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για σύνδεση του 40χρονου με εργολάβο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος που αναλαμβάνει εργασίες σε πλοία.

Τα δύο άλλα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του 40χρονου και να έχουν αμφότεροι δράση στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μετά την παρέλευση του αυτόφωρου, τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ως δράστες της επίθεσης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες τούς εμπλέκουν, θα κληθούν σήμερα από την Κρατική Ασφάλεια, που χειρίζεται την υπόθεση, να απολογηθούν.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 26 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων μόνο η μία μετατράπηκε σε σύλληψη για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι Αρχές, παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησαν τα γραφεία του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου στο Πέραμα.

Η Χρυσή Αυγή, που αρνείται πως μέλη της ήταν στην επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «παράνομη εισβολή» και κατάθεση μηνύσεων εις βάρος και του εισαγγελικού λειτουργού για τις έρευνες στα γραφεία της.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ναζιστική πρόκληση από Χ.Α.

Με έναν ναζιστικό χαιρετισμό απάντησε ο σωματοφύλακας του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στους πολίτες των Γιαννιτσών Πέλλας που πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο της ναζιστικής οργάνωσης σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των ναζί.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν, η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο πολιτών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια. Η παρουσία και μόνο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Ομαδικό Τάφο των 120 Γιαννιτσωτών, που εκτελέστηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944, ήταν πρόκληση για τους πολίτες των Γιαννιτσών, οι οποίοι με πανό και συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά φασισμός» συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην ετήσια εκδήλωση μνήμης.

Η Αστυνομία είχε σχηματίσει έναν κλοιό γύρω από τους συγκεντρωμένους, ενώ ο Α. Γρέγος με τον σωματοφύλακά του κρατήθηκαν σε απόσταση τόσο απ' αυτούς, όσο και από την εξέδρα των επισήμων. Μετά την αναγγελία από τα μεγάφωνα για τη λήξη της τελετής, εκπρόσωποι κομμάτων πλησίασαν το μνημείο για την κατάθεση στεφάνων.

Με την εμφάνιση του Γρέγου και της συνοδείας του, ομάδα νεαρών ξέφυγε από την επιτήρηση της Αστυνομίας και επιχείρησε να πλησιάσει στο μνημείο. Αστυνομικοί τούς εμπόδισαν, ενώ συνέλαβαν δύο άτομα. Ο Α. Γρέγος κατέθεσε στεφάνι κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον δήμαρχο Πέλλας για το γεγονός ότι δεν απαγόρευσε την προσέγγιση των φασιστών στον χώρο του μνημείου.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Παραλήρημα με ύβρεις κατά πολιτικών

Γενικεύει την επίθεσή της στον πολιτικό κόσμο η Χρυσή Αυγή. Μετά τα γεγονότα στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ και τις υβριστικές δηλώσεις που ακολούθησαν, στόχοι απαξιωτικών χαρακτηρισμών έγιναν την Κυριακή ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης.

Βήμα για την επίθεση κατά πάντων αποτέλεσε ο χώρος της γιορτής μίσους για την 69η επέτειο του Μελιγαλά. Εκεί, στην κωμόπολη της Μεσσηνίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης εκφώνησε λόγο μπροστά στο ακροατήριο των μαυροφορεμένων ομοϊδεατών του.

Ο ομιλητής χαρακτήρισε στημένο το επεισόδιο του Περάματος, αποκάλεσε «παιδί της Κομμουνιστικής Νεολαίας» τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτήρισε «παχύδερμο» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε για «ξεφτιλισμένη ψευτοδεξιά παράταξη, που κυβέρνησε τη χώρα».

Το παραλήρημά του διέκοπταν συχνά συνθήματα όπως «αλήτη, προδότη Σαμαρά» και «αλήτες, προδότες κομμουνιστές». Επεισόδιο δημιουργήθηκε και σε βάρος του δημάρχου Οιχαλίας (σ΄ αυτόν τον καλλικρατικό δήμο υπάγεται διοικητικά ο Μελιγαλάς) Φίλιππου Μπάμη, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική παράταξη.

Πραξικοπηματικά οι βουλευτές του Μιχαλολιάκου διέκοψαν τον χαιρετισμό του εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον είχε καλέσει στο βήμα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Θυμάτων Μελιγαλά Χρήστος Μπένος, ο οποίος ευχήθηκε «ποτέ πια στην Ελλάδα να μην ξαναγίνει Πηγάδα».

Στα λίγα λόγια που πρόλαβε να πει ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ενιαία αντίσταση του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της κατοχής. Αυτό εξόργισε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που άρχισαν να τον αποκαλούν «Καραγκιόζη».

Μάλιστα ο Ηλίας Παναγιώταρος μαινόμενος όρμησε προς το βήμα και άρπαξε το μικρόφωνο από τον εμβρόντητο ομιλητή. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής με πάνω από 1.000 μέλη του κόμματος, που συνέρρευσαν από διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Υπάκουσαν σε στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα και κραύγαζαν εν χορώ εμφυλιοπολεμικά συνθήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Κεδίκογλου: Οι Χρυσαυγίτες μπήκαν σαν τους Γερμανούς στο Μελιγαλά 
ΕΘΝΟΣ
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ