2013-09-18 12:09:35
Φωτογραφία για Βροντερό όχι των εργαζομένων στη διαθεσιμότητα - Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη
Οι εργαζόμενοι δίνουν δυναμικό παρών και λένε όχι στη διαθεσιμότητα, στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων και στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, στην πανδημοσιουπαλληλική 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην πορεία που πραγματοποιεί το ΕΚΗ συμμετέχουν η ΕΛΜΕ, Ηρακλείου, δημοτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και άλλοι εργαζόμενοι. Ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής, είναι ότι ότγαν η κεφαλή της πορείας ήταν στο "σταυρό" της πόλης, το τέλος δεν είχε φτάσει στο Αστόρια.

Το "ραντεβού" από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου δόθηκε στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, και ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία.

Αύριο παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Την Παρασκευή πραγματοποιείται στις 8.00 το πρωί έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα Ανδρόγεω προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και μια νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.


Στα Λιοντάρια το ΠΑΜΕ

Στα Λιοντάρια, στις 11.00 το πρωί, έδωσε απεργιακό ραντεβού το ΠΑΜΕ διεκδικώντας να μην προχωρήσει καμία απόλυση και καμιά διαθεσιμότητα στο δημόσιο και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

“Την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε οικονομική αιμορραγία και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, η συγκυβέρνηση κλείνει τις Μονάδες Υγείας και αποδομεί τις δομές του ΕΟΠΥΥ” τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ Ανατολικής Κρήτης που συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Οπως επισημαίνουν, “στις Μονάδες Υγείας έχουν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων και το κυριότερο, η μεγάλη μερίδα των φτωχών μικροσυνταξιούχων, για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη, για τις οποίες πλήρωναν ακριβά ασφάλιστρα όλη τους τη ζωή”.

Ναι στη δημόσια υγεία λένε οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι αν οι Μονάδες Υγείας βάλουν λουκέτο, οι ασφαλισμένοι θα χάσουν συνταγογράφηση, νοσηλεία, περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις, παρακολούθηση εγκύου, γυναικολογικές εξετάσεις και οδοντιατρικές εργασίες και άλλα.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ