2013-09-19 04:03:06
Φωτογραφία για Φόνος στη Λάρνακα: Την χτύπησε με σκπεράρνι και μετά ήπιαν ζιβανία μαζί
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για ακόμη έξι ημέρες το διάταγμα κράτησης των δυο υπόπτων για την άγρια δολοφονία της... Ρουμάνας Milena Dunca, 56 ετών, στις 9.9.2013 στο σπίτι του πρώτου υπόπτου, στην οδό Ονησίλου στην ενορία Αγίου Λαζάρου («Καλυφάτζια») στη Λάρνακα. Πρόκειται για τους Victor Νelu Tinca 56 ετών και Marian Radulescou 46 ετών από την Ρουμανία που διαμένουν στην εν λόγω ενορία εδώ και αρκετό καιρό.

Ο εξεταστής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου, υπεύθυνος του ΤΑΕ Α. Δ. Λάρνακας, ανέφερε στην Ε. Δ. κ. Τώνια Νικολάου, ότι ο πρώτος ύποπτος ανέφερε προφορικά ότι γύρω στα μεσάνυχτα της 8 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ βρισκόταν μόνος του στο δωμάτιο που διαμένει και είναι ο χώρος στον οποίο εντοπίστηκε το θύμα, τον επισκέφτηκαν ο δεύτερος ύποπτος και το θύμα, και είδε ότι το θύμα ήταν κτυπημένη σε διάφορα μέρη του σώματος της αλλά δεν την ρώτησε πως προκλήθηκαν τα τραύματα της
. Ακολούθως και οι τρεις έμειναν στο πιο πάνω δωμάτιο μέχρι η ώρα 03:00 της 9ης Σεπτεμβρίου 2013, όπου κατανάλωσαν μια μπουκάλα ζιβανία. Στη συνέχει ο πρώτος ύποπτος ζήτησε από το θύμα να φύγει από το δωμάτιο του και λόγω του ότι το θύμα αρνήθηκε, ο πρώτος ύποπτος την χαστούκισε δυο φορές στο πρόσωπο. Μετά την πιο πάνω εξέλιξη και αφού το θύμα δεν έφευγε, ο πρώτος ύποπτος και το θύμα έπεσαν μαζί για ύπνο στο ίδιο κρεβάτι και ο δεύτερος ύποπτος έφυγε.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, η ώρα 08:00, ο πρώτος ύποπτος ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το θύμα ήταν νεκρή. Ακολούθως ο πρώτος ύποπτος συναντήθηκε με τον δεύτερο ύποπτο στη Λάρνακα και τον ενημέρωσε ότι το θύμα είναι νεκρή στο δωμάτιο του. Τότε ο δεύτερος ύποπτος ζήτησε από τον πρώτο ύποπτο να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν και του πρότεινε την νύχτα να εξαφανίσουν μαζί τη σορό του θύματος. Ο πρώτος ύποπτος δεν συμφώνησε και μετά πάροδο λίγης ώρας μετέβηκε στην Αστυνομία όπως επεξηγήθηκε πιο πάνω.

Ο δεύτερος ύποπτος προέβηκε σε κατάθεση μέσα από την οποία ισχυρίστηκε ότι γύρω στα μεσάνυχτα της 8ης Σεπτεμβρίου 2013, μαζί με τον πρώτο ύποπτο, μετέβαιναν πεζοί προς το χώρο που διαμένει ο πρώτος ύποπτος. Σε κάποιο σημείο ο πρώτος ύποπτος πήγε μόνος του στην εγκαταλελειμμένη οικία που διέμενε το θύμα και άρχισε να κτυπά το θύμα χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το λόγο.

Ακολούθως οι δυο ύποπτοι πήγαν στο δωμάτιο του πρώτου υπόπτου και κατανάλωσαν ποσότητα ζιβανίας. Μετά από λίγη ώρα το θύμα πήγε στο πιο πάνω δωμάτιο, συνάντησε τους δυο υπόπτους όπου και οι τρεις συνέχισαν την κατανάλωση αλκοόλ. Σε κάποιο σημείο το οποίο δεν προσδιορίστηκε χρονικά, ο δεύτερος ύποπτος προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει το θύμα στο χώρο που διαμένει γιατί ήταν μεθυσμένη αλλά ο πρώτος ύποπτος αντέδρασε και ανέφερε στο δεύτερο ότι εάν βοηθούσε το θύμα να φύγει από εκεί θα τους σκότωνε και τους δύο. Αμέσως μετά την απειλή ο πρώτος ύποπτος πήρε ένα σκεπάρνι με πλαστική λαβή που είχε στο δωμάτιο και άρχισε να κτυπά το θύμα με μανία σε διάφορα μέρη του σώματος της. Χωρίς να επέμβει ο δεύτερος ύποπτος απείλησε τον άλλον ότι εάν συνεχίσει να κτυπά το θύμα θα τον κατάγγελλε στην Αστυνομία και έτσι ο άλλος σταμάτησε. Μετά από αυτό και οι τρεις συνέχισαν να πίνουν και περί ώρα 0330 ο δεύτερος ύποπτος έφυγε από το δωμάτιο και μετέβηκε στην οικία του όπου κοιμήθηκε ισχυριζόμενος ότι κατά την αναχώρηση του από το δωμάτιο του πρώτου υπόπτου διαπίστωσε ότι το θύμα ήταν ζωντανή και μιλούσε.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ειδικότερα ο πρώτος ύποπτος είχε προβληματική σχέση με το θύμα. Από φιλικά τους πρόσωπα χαρακτηρίστηκαν και οι δύο εθισμένοι στο αλκοόλ με συχνούς τσακωμούς με αποτέλεσμα να κτυπά το θύμα. Επιπλέον υπάρχει μαρτυρία ότι την νύχτα του φόνου και οι δυο ύποπτοι τσακώνονταν με το θύμα στη μέση του δρόμου και οι δύο ύποπτοι τραβούσαν βίαια το θύμα από τα χέρια.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 1555 και 1705 αντίστοιχα, οι δυο ύποπτοι συνελήφθηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης με τη βοήθεια διερμηνέα και αφού τους εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης τους και όταν τους επιστήθηκε η προσοχή στο Νόμο απάντησαν: Ο πρώτος «Δεν έχω να πω τίποτε» και ο δεύτερος «Εγώ δεν έκανα τίποτε».

Λήφθηκαν 37 καταθέσεις οι οποίες προέρχονται από μάρτυρες που διαμένουν στην περιοχή που διαπράχθηκε ο φόνος, από το φιλικό περιβάλλον των υπόπτων και του θύματος, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και από τους δύο υπόπτους.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, μετά την διαδικασία της προσωποκράτησης ο πρώτος ύποπτος προέβηκε σε θεληματική κατάθεση μέσα από την οποία ανασκεύασε τον αρχικό προφορικό του ισχυρισμό αναφορικά με το πώς κτύπησε το θύμα της νύχτας του φόνου. Στην κατάθεση του ανέφερε ότι όχι μόνο χαστούκισε το θύμα αλά την κτύπησε τόσο με ξύλο όσο και με την χειρολαβή σκεπαρνιού σε διάφορα μέρη του σώματος της με αποτέλεσμα να της προκαλέσει αρκετά τραύματα. Μετά το πέρας της θεληματικής του κατάθεσης στον πρώτο ύποπτο υποδείχθηκε κατάλογος φωτογραφιών με εργαλεία και άλλα αντικείμενα που παραλήφθηκαν από το δωμάτιο του και υπέδειξε τα δυο αντικείμενα με τα οποία κτύπησε το θύμα την νύχτα του φόνου.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ