2013-09-19 07:30:59
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Φόβοι για προβοκάτσια και ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση
«Δυναμίτη» στη Δημοκρατία θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την ανεξέλεγκτη τροπή, που έχουν λάβει τα πολιτικά πράγματα στη χώρα, με τη... δολοφονία του αριστερού Παύλου Φύσσα από φίλο της Χρυσής Αυγής και δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για τους κινδύνους, που εγκυμονούν τέτοιου είδους εξελίξεις, καθώς και το φόβο τους ότι μπορεί να υπάρξει προβοκάτσια, που θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ θεωρεί ότι εξελίσσεται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, με κύριο στόχο την συγκράτηση της δυναμικής των κοινωνικών κινητοποιήσεων, αλλά και της πολιτικής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταγγελία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για «σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα» αποτελεί τη βάση των αναλύσεων της Κουμουνδούρου, η οποία εκτιμά ότι ένας στενός κύκλος συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καλλιεργεί με την ευθύνη και τη συμμετοχή του ίδιου την επικίνδυνη, όπως λένε, «θεωρία των δύο άκρων». «Αυτή ακριβώς η θεωρία είναι που αθωώνει ουσιαστικά τη δράση της Χρυσής Αυγής, όπως και το κλείσιμο του ματιού κυβερνητικών παραγόντων για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του Μιχαλολιάκου» επισημαίνουν με νόημα.


Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι σκοπίμως η κυβέρνηση υιοθετεί την τακτική της έντασης και αναφέρουν ως ένδειξη της ακραίας κυβερνητικής συμπεριφοράς τη δήλωση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και βουλευτή της ΝΔ Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο.

Ταυτόχρονα στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι υπάρχει πρωτοφανής και απαράδεκτη ανοχή στις δράσεις της Χρυσής Αυγής, τόσο από την ίδια την κυβέρνηση, όσο και από τη δικαιοσύνη, αλλά και την Αστυνομία. Και ότι είναι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά, που έχει αποθρασύνει το νεοναζιστικό κόμμα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε ακόμη και σε δολοφονίες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να τηρήσουν προσεκτική στάση και όσο γίνεται χαμηλούς τόνους, ώστε να μην κατηγορηθούν ότι υποδαυλίζουν την ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και την πρώτη επίσημη ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου εκδόθηκε αρκετές ώρες μετά το φονικό και αφού είχαν προηγηθεί άλλα κόμματα.

Συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σκοπεύει να αναλάβει, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει από το διήμερο ταξίδι του σε Γερμανία και Αυστρία ο κ. Τσίπρας, ωστόσο θα απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις σε όλους τους πολίτες, που έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες, ανεξάρτητα κομματικών τοποθετήσεων, ώστε να υπάρξει εγρήγορση.

Διεθνές θέμα

Το θέμα της νεοναζιστικής, ακροδεξιάς και ρατσιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα προτίθεται να το θέσει ο κ. Τσίπρας και στις συναντήσεις, που έχει σε Γερμανία και Αυστρία αυτό το διήμερο, αλλά και σε όλες τις διεθνείς επαφές του από τούδε και στο εξής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά τις ευαισθησίες που υπάρχουν, ειδικά στην Ευρώπη για το θέμα και αναμένεται να ζητήσει κάθε είδους στήριξη στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ