2013-09-19 12:46:04
Φωτογραφία για Είσοδος-πρόκληση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή σήμερα - Γιατί δεν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Φύσσα
Με διάθεση να προκαλέσουν εστίες έντασης εμφανίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια της Βουλής με τον κ. Ηλία Κασιδιάρη να αποκαλεί «ηλίθιους» όσους τους συνδέουν με την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι συνολικά οι υπόλοιπες πτέρυγες της Βουλής αγνόησαν τις κραυγές της Χρυσής Αυγής υιοθετώντας – όπως φάνηκε – κοινή στάση απέναντι στις προκλήσεις απομονώνοντας την ακροδεξιά πτέρυγα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί πρόταση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα. Την πρόταση αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα, όταν όμως δήλωσε και ο κ. Κασιδιάρης ότι την αποδέχεται και η Χ.Α. τότε ο κ. Παπαδημούλης την απέσυρε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης είπε : «Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά
. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία - με πολιτικά κίνητρα όπως προκύπτει από ανακριτικό υλικό - είναι ιστορική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει τη δράση της Χ.Α. Μηδενική ανοχή. Με Δημοκρατία για τη Δημοκρατία. Με καθαρό «ΟΧΙ» όλων των πτερύγων της Βουλής στην επιστροφή σε ένα εμφυλιακό κλίμα. Προτείνω στην μνήμη νεκρού να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κασιδιάρης που είπε «συμφωνούμε με την πρόταση και επειδή ακούμε αστειότητες απαντάμε σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους ηλιθίους και δεν καταλαβαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την δολοφονία και δεν έχουμε καμία σχέση. Καταγγέλλω την γελοιότητα και όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το έγκλημα για πολιτικούς λόγους. Γελάμε μαζί τους!».

O κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «είναι υποκριτικό να διαφωνείς με το σκεπτικό της πρότασης αλλά να την ψηφίζεις. Αποσύρουμε την πρόταση γιατί δεν ανήκει ο δράστης απλά στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ