2013-09-19 13:20:34
Φωτογραφία για Ο Πατρινός φωτογράφος που βραβεύτηκε για τη συγκλονιστική φωτογραφία από τους Δίδυμους Πύργους που ξαναχτίστηκαν στην Αμερική
Στην κορυφή των Διδύμων Πύργων "αναρριχήθηκε" ο φωτογράφος Βλάσης Ραφαηλίδης από την Πάτρα, που κατάφερε να κερδίσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας World Trade Center.

Ο διαγωνισμός που προσέλκυσε περισσότερες από χίλιες συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο, διεξήχθη μέσω Facebook και κοινοποιήθηκε 64000 φορές με το σύνολο των ψήφων να αγγίζουν τις 75644. Η φωτογραφία του Βλάση Ραφαηλίδη, που απεικονίζει τον πρώτο από τους δύο πύργους που ξαναχτίζονται στο παγκόσμιο κέντρο αγοράς, έλαβε 13.785 ψήφους και αναδείχτηκε πρώτη σε προτιμήσεις, με αποτέλεσμα να στείλει στην κορυφή τον Πατρινό φωτογράφο.

«Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε τον διαγωνισμό και να μπορέσουν οι Έλληνες να είναι από τους πρώτους που θα ανέβουν στο observation deck του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ενάμιση χρόνο προτού αυτό ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό. Είναι ένα συμβολικό έπαθλο που θα δείξει ότι αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το πετύχουμε, ενώ παράλληλα θα τονώσει την ψυχολογία των Ελλήνων, έστω και προσωρινά» ανάφερε ο νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η φωτογραφία απεικονίζει τον πρώτο από τους δυο πύργους που κατασκευάζεται
. Είναι ασπρόμαυρη, γιατί ένα τέτοιο κτίριο υψίστης σημασίας, που ταυτόχρονα αποτελεί μνημείο και φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, διαπραγματεύεται τον χρόνο με τις δικές του ιδιαίτερες συνθήκες. Οι αμερικάνικες σημαίες που είναι δυο, υπενθυμίζοντας την απουσία του δεύτερου πύργου, του οποίου πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή, έχουν κρατήσει το χρώμα τους.

«Τίποτα στον κόσμο, πόσο μάλλον η τρομοκρατία, δεν πρέπει να μπορέσει να σβήσει το χρώμα από τη σημαία ενός έθνους. Η διαγώνια λωρίδα από φως που λούζει τον Πύργο αντιπροσωπεύει τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν άδικα την τραγική εκείνη ημέρα. Τις δύσκολες αυτές εποχές, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, έρχεται μαι νότα αισιοδοξίας να μας θυμίσει ότι μπορούμε να είμαστε ψηλά, αρκεί να μην αφήσουμε τις αντιξοότητες να μας νικήσουν».

Όπως αναφέρει η espresso, το ύψος του νέου κτιρίου αγγίζει τα 1776 πόδια, αριθμός που αντιστοιχεί στο έτος που ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ