2013-09-19 14:19:31
Φωτογραφία για Και νέος γύρος συγκρούσεων στην Αίγυπτο
Δακρυγόνα και πυρά εκτόξευσαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στην περιφέρεια Κερντασάχ, στα περίχωρα του Καΐρου, στη διάρκεια συγκρούσεων με ομάδες ενόπλων, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν επιδρομή στην περιοχή για να συλλάβουν πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα και σκότωσαν περίπου 11 αστυνομικούς στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο. Έκτοτε δεν επιτρεπόταν στις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στην Κερντασάχ.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου επιτέθηκαν στην Κερντασάχ για να διώξουν από εκεί τους "τρομοκράτες".

"Η επιχείρηση έχει στόχο να εκκαθαριστεί το χωριό από τα τρομοκρατικά στοιχεία", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε κατά τα σημερινά βίαια επεισόδια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής και επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η Κερντασάχ βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από το Κάιρο και θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών. Κάτοικοι της περιοχής είπαν χθες, Τετάρτη, ότι δεν ελέγχουν την περιοχή, αλλά και δεν θέλουν να έρθει η αστυνομία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ