2013-09-19 16:24:03
Φωτογραφία για Μόλις έξι δικογραφίες έχουν σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως για υποθέσεις ρατσιστικής βίας, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Στοιχεία για τις δικογραφίες που εκκρεμούν για ρατσιστικά εγκλήματα διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του κ. Αθανασίου, από τους διοικούντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών που λειτουργούν στις έδρες των Εφετείων (Πειραιά, Χαλκίδας, Λαμίας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Πατρών, Καλαμάτας, Αγρινίου, Κοζάνης, Ροδόπης, Χανίων, Ρόδου, Σύρου, Ναυπλίου και Μυτιλήνης) και από την έρευνα που διενήργησαν οι υπηρεσίες τους, δεν προέκυψε ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο καθώς και στο Ν. 3304/05 που αφορά στην εφαρμογή ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Από τις έγγραφες απαντήσεις προκύπτει ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχουν σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως 6 δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εκκρεμούν 6 υποθέσεις ρατσιστικής βίας. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, έχουν σχηματιστεί, κατόπιν εγκλήσεως των παθόντων 7 δικογραφίες. Η μια δικογραφία εξ αυτών σχηματίστηκε κατόπιν ανάρτησης στο διαδίκτυο καταγγελίας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σχετικά με ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης από εργαζόμενο οπαδό της Χρυσής Αυγής.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ