2013-09-19 16:18:20
Φωτογραφία για Καμμία νιφάδα μέσα στη χιονοστιβάδα δε νιώθει ένοχη!!!
Καμμία νιφάδα μέσα στη χιονοστιβάδα δε νιώθει ένοχη. Βολταίρος.

-Ο ευρωπαίος αξιωματούχος έβγαινε από το πολυτελέστατο μπάνιο του ξενοδοχείου όταν χτύπησε η πόρτα. Είχε παραγγείλει φαγητό και η υπηρεσία δωματίου ήταν ήδη εκεί

 Μεσογειακή διατροφή το μενού με ελληνικά προϊόντα. Στο βάθος η τηλεόραση έδειχνε τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας. Τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στη πρωτεύουσα λάμβαναν χώρα συρράξεις μεταξύ αντίπαλων κομματικών ομάδων. Συρράξεις που είχαν τραβήξει επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και το κέντρο βάρους είχε μετατοπιστεί από τα αιτήματα των απεργών στις αντιπαραθέσεις στους δρόμους.

-Καθημερινά η Ελλάδα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Μόνο που κανείς από τους δημοσιογράφους δεν έδινε τη δέουσα προσοχή στα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφιζόταν με διαδικασίες κατεπείγοντος στη Βουλή.Kανείς δεν αναφερόταν στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και στις επιστρατεύσεις
. Κανείς δεν μιλούσε για τις στρατιές ανέργων, αστέγων, εξαθλιωμένων Ελλήνων. Κανείς δεν έδειχνε τις ουρές από τα συσσίτια με τους πολίτες να στοιβάζονται για μια μερίδα φαγητό. Κανείς δεν άκουγε τις εκκλήσεις παγκόσμιων οργανώσεων που μιλούσαν για κατάλυση της κοινωνίας και της πρόνοια στην Ελλάδα.Κανείς δε μιλούσε για την κατάλυση της Ελλάδας ελέω τρόικα.

- Πρώτο θέμα και μέλημα της δημοσιογραφίας ήταν να παρουσιάσει τις αντιπαραθέσεις κομματικών ομάδων, παρατάξεων, αντίπαλων συνασπισμών και πολιτών που διαφωνούσαν μεταξύ τους και όχι απλά να τα παρουσιάσει, αλλά να τα μεγενθύνει. Αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που η φτώχεια κι η ανέχεια έβγαλε στην επιφάνεια.Λες και οι εξαθλιωμένοι από τα μνημόνια και τη κρίση πολίτες, είχαν βάλει στόχο να εμφανίσουν τα χειρότερα ένστικτά τους.

- Το δικό της ρόλο στα πλαίσια της πόλωσης έπαιζε και η ελληνική media-κη δημοκρατία,προκαλώντας τον πολίτη να ανασύρει κάθε μικρή ή μεγάλη, ασήμαντη ή σημαντική διαφορά που είχε με τον διπλανό του.

-Ιδιωτικοί κατά Δημοσίων, Άνεργοι κατά Εργαζομένων, Επιβάτες κατά Απεργών, Ασθενείς κατά Γιατρών, Γονείς κατά Εκπαιδευτικών, Οδηγοί κατά Διαδηλωτών, Νότιοι κατά Βόρειων, Εθνοσοσιαλιστές κατά Εθνομηδενιστών και ο απλός Έλληνας εναντίον όλων, και στο τέλος εναντίον του ίδιου του, του εαυτού.

-Ο κατώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος, που στην Ελλάδα ένιωθε βασιλιάς, απολάμβανε το δείπνο του.

 ''Ελλάδα τόπος ευλογημένος'' σκέφτηκε καθώς έπινε μια γουλιά κόκκινο ελληνικό κρασί. Βάλσαμο το φαγητό και το κρασί από την Ελληνική γη στον ουρανίσκο του.

''Ανόητοι '' είπε καθώς κοιτούσε την οθόνη της τηλεόρασης να μεταδίδει τα επεισόδια

 Πόσες φορές δεν είχε αναρωτηθεί ποια η μοίρα του κόσμου αν οι Έλληνες αντιμετώπιζαν ενωμένοι κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους............Φαντάστηκε τον εαυτό του να σαπίζει σε ένα γραφείο κάπου στη Βόρεια Ευρώπη και την Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος και ανατρίχιασε.......... -Κανένας δε ξέρει τι θα κάνει την επόμενη στιγμή ο Όχλος, και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Όχλος είχε πει ο Κάρλεϊλ. Αυτή ακριβώς τη σκέψη διατύπωνε μέσα από την ομιλία του ο αναλυτής εδώ και λίγη ώρα στη κλειστή συνεδρίαση ευρωπαίων και ΔΝΤ που αφορούσε την Ελλάδα.Οι παριστάμενοι συμφώνησαν. ''Η κυβέρνηση στην Ελλάδα παραπαίει,μπορεί όλη αυτή η αναταραχή να μας βολεύει όσο αγοράζουμε την εθνική τους περιουσία αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και να επιστρέψουν ομαλά στη τάξη προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου'' κατέληξε ο ομιλητής και κατέβηκε από το βήμα.

- Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, στα γραφεία πολιτικών τα τηλέφωνα χτυπούσαν χωρίς σταματημό. Οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει.Όλοι έβλεπαν πλέον πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί.Ήδη οι προτάσεις για αλλαγή ονόματος πρωθυπουργού είχαν πέσει στο τραπέζι.Φαντάσματα του πολιτικού παρελθόντος εξιλεώνονταν μέσα σε μια νύκτα και ήταν έτοιμα να επιστρέψουν στο πολιτικό σκηνικό αυτοβαφτιζόμενα ως σωτήρες.

- Στη Συγγρού, ο διοικητής Αντώνης ήταν προβληματισμένος. Κρατούσε στα χέρια του τις εισηγήσεις αρκετών στελεχών που του ζητούσαν να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Μαζί τους είχε συνταχθεί και ο Βαγγέλης, το μέχρι εκείνη τη στιγμή στήριγμά του. Πληροφορίες έλεγαν πως τη νέα κυβέρνηση θα στήριζε και ο Φώτης αλλά και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές.

-Ο Αντώνης αναστέναξε. ''Αχ Βαγγέλη'' είπε, ''το σημιτικό Πασοκ θα σε φάει μόλις περάσουν λίγες μέρες'' Εκτός κι αν τον έχει φάει προηγουμένως ο George που με τη στήριξη του περιβάλλοντος Κλίντον ένιωθε ιδιαίτερα δυνατός.

- Στη Ρωσία ο Βλαδίμηρος παρακολουθούσε Ίψεν-Ένας εχθρός του λαού.

 '' Όχλος είναι αυτός που αναμασά αυτά που του δίνουν έτοιμα και δεν έχει ποτέ διαφορετική γνώμη από την γνώμη των ιθυνόντων. Όχλος είναι αυτός που ανέχεται τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους κερδοσκόπους και τα ΄ύποπτα συμφέροντα να χορεύουν πάνω στην πλάτη του Όχλος είναι αυτός που ανέχεται την παρανομία και δεν αντιδρά. Όχλος είναι αυτός που βλέπει το άδικο και δεν ουρλιάζει. Ξεριζώνουν γύρω τα θεμέλια μας και μας χτίζουν μέσα στην αδιαφορία, στην σκληρότητα και στην βαρβαρότητα. Όλοι ονειρεύονται μια κοινωνική έκρηξη, αλλά η σταθερότητα της ύπνωσης συνεχίζεται. Και ο “Λαϊκός Ταχυδρόμος” συντελεί σε αυτό.'' έλεγε ο πρωταγωνιστής την ώρα που ο άνθρωπος του εμφανίστηκε με σκοπό να τον ενημερώσει. Ο Βλαδίμηρος άκουσε σκεφτικός. Η κατάσταση στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει όπως ακριβώς το περίμεναν. Τώρα έπρεπε να δράσουν πριν από τον Αμερικάνο.

- Ο Μπάρακ συμφώνησε. Τον άφηνε ικανοποιημένο το σχέδιο καταμερισμού της Ελλάδας σε επαρχίες-ζώνες επιρροής. Με τη Γερμανία και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους τα είχε βρει. Τώρα έμενε να δει τι ακριβώς θα απαιτούσε και ο Βλαδίμηρος ως αντάλλαγμα που τον είχε βγάλει από το αδιέξοδο της Συριακής κρίσης. Ήθελε να τελειώνει με το θέμα. Είχε δικά του εσωτερικά οικονομικά προβλήματα.

- Το τηλέφωνο χτύπησε μέσα στη νύχτα. Ο διοικητής το σήκωσε.Όταν το έκλεισε ήταν χλωμός,σχεδόν άρρωστος. ''΄Έρχονται Νατοϊκά στρατεύματα για την τήρηση της τάξης....'' ψέλλισε!!!

Σας φιλώ γλυκά,

Η Οχιά η οραματίστρια για το madata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ