2013-09-19 17:58:10
Φωτογραφία για Ανακοίνωση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιονίας
Η σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αμέτρητες ώρες μαθημάτων χάνονται. Τα πολυπληθή τμήματα θα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ψηφίστηκε στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Με αυτό η όποια γενική μόρφωση σταματάει στο Γυμνάσιο. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν οι απεργίες.

Όλοι οι μαθητές πρέπει να συμπαρασταθούν στους καθηγητές που κάνουν απεργία. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να μη μπει κανείς μέσα στο σχολικό χώρο παρά τις απειλές από κάποιους καθηγητές για απουσίες. Να σκεφτούμε ότι στη θέση των καθηγητών που μένουν χωρίς δουλειά μπορεί να ήταν και κάποιος δικός μας.

Οι καθηγητές που αποφάσισαν να μπουν για δουλειά έχουν την αυταπάτη ότι δε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο αντί ν’ αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.

Tο μέλλον μας προβλέπεται χωρίς σχολεία , χωρίς μόρφωση , χωρίς δουλειά.Δε σκύβουμε το κεφάλι. Παλεύουμε για:


1. Nα μην υπάρχουν εξαντλητικά ωράρια, φροντιστήρια, επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

2. Να μη μετράει ο βαθμός Α΄,Β΄, Γ΄ Λυκείου σε ΕΠΑΛ και Γενικά Λύκεια για την πρόσβαση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις ή και χωρίς αυτές.

3. Να γίνονται πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά και ανεξάρτητα από το τέλος του Λυκείου, με ευθύνη του κράτους και όχι των πανεπιστημίων. Να υπάρχει το δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας (να μη χρειάζεται να δίνονται κάθε φορά και τα 4 μαθήματα)

4. Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τσάμπα εργασία για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Πτυχίο στα τρία χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

5. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Όχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν.ΙΟΝΙΑΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ