2013-09-19 20:24:58
Φωτογραφία για Independent: Aφαίρεση ψηφίσματος για Συρία
Η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποχωρήσουν από την απαίτησή τους να συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, η απειλή στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Δαμασκού.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, επικαλούμενη ανώτερες πηγές, η αφαίρεση μιας τέτοιας απειλής εξετάζεται από τα τρία μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς θα άνοιγε το δρόμο για υιοθέτηση του ψηφίσματος ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πιστεύεται ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να προβάλει σε μια τέτοια περίπτωση οποιαδήποτε αντίρρηση στην άμεση υιοθέτηση του ψηφίσματος.

Κορυφαίος διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε στην εφημερίδα ότι είναι αισιόδοξος πως η Ρωσία, ακολουθούμενη από την Κίνα, θα εγκρίνει το ψήφισμα χωρίς την απειλή στρατιωτικής επέμβασης πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ωστόσο ότι η υποχώρηση των τριών χωρών δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να επαναφέρουν την απειλή στρατιωτικής δράσης σε επόμενο ψήφισμα ή ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να αποφασίσουν μονομερή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/65920#sthash.9Cz1fT3b.dpuf
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ