2013-09-20 00:25:38
Φωτογραφία για Συρία: Συλλήψεις Βρετανών για τρομοκρατία
Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο νεαροί Βρετανοί που είχαν συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδες στο Ντόβερ προερχόμενοι από το γαλλικό λιμάνι Καλέ είναι ύποπτοι για... «τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία», ενώ πρόσθεσε ότι προχώρησε σε δύο ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

Οι δύο άνδρες, 22 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί την Δευτέρα το πρωί μόλις έφτασαν στο βρετανικό λιμάνι έχοντας στην κατοχή τους πυρομαχικά. Οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου όπου και ανακρίθηκαν.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως είναι ύποπτοι ότι «εμπλέκονται στην προετοιμασία και την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών» στο εξωτερικό. Σήμερα διευκρινίστηκε ότι φέρονται να τέλεσαν αυτές τις πράξεις στη Συρία.

Ένας τρίτος άνδρας, 27 ετών, καθώς και μια γυναίκα 26 ετών συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, ενώ έρευνες έγιναν στο ανατολικό Λονδίνο, το Έσεξ και το Λάνκασαϊρ.

Τους τελευταίους μήνες η βρετανική αστυνομία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις βρετανών φερόμενων ως τζιχαντιστών που ενδέχεται να εμπλέκονται στη σύρραξη στη Συρία.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ