2013-09-20 17:24:04
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη για «προκλητικό πάρτι» παρατυπιών στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας - Οδηγός πληρωνόταν 3 χρόνια χωρίς να εμφανιστεί
Σωρεία οικονομικών παρατυπιών διαπιστώθηκαν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, με τον Εισαγγελέα να ασκεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου την περίοδο 2006-2011. Στην έκθεση ελέγχου ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κάνει λόγο για «προκλητικό πάρτι» στο ΤΕΟ, ενώ εντοπίστηκε μέχρι και περίπτωση οδηγού που πληρωνόταν επί τρία χρόνια, χωρίς να έχει εκτελέσει ούτε ένα δρομολόγιο.

Η δίωξη περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Στο πόρισμα του επιθεωρητή μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά για οικονομικές παρατυπίες σχετικά με αμοιβές προσωπικού και νομικού συμβούλου, καταβολή υπερωριών, διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών για δαπάνες ελεγχόμενων ως εικονικών μετακινήσεων προσωπικού εκτός έδρας, καταβολή χρηματικών ποσών δυνάμει Υπουργικών Αποφάσεων εκδοθεισών εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, παράνομη ιδιοποίηση ηλεκτρονικού ιδίως εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ταμείου και παράνομη κατάτμηση διαγωνισμών.


Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση του κ. Ρακιντζή στο ΤΕΟ είχε «στηθεί ένα προκλητικό πάρτι» όπου δαπανούνταν μεγάλα ποσά σε πλασματικές υπερωρίες, έκτακτες παροχές, δαπάνες κινητής τηλεφωνίας και εικονικά οδοιπορικά, ενώ οι υπάλληλοι εργάζονταν μόλις έξι ώρες, αντί οκτώ ωρών την ημέρα ή κάποιοι δεν μετέβαιναν στην εταιρεία, αλλά αμείβονταν, απολάμβαναν εικονικές υπερωρίες και πλασματικές δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας συνολικού ύψους 5,7 εκατ.

Για μια από τις περιπτώσεις, που αναφέρεται στο πόρισμα, σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος μελών του ΔΣ του Ταμείου. Η δίωξη αφορά «σκανδαλώδη περίπτωση αργομισθίας» την ανοχή εκ μέρους των υπευθύνων της διαρκούς απουσίας υπαλλήλου από την άσκηση των καθηκόντων του. Ο εν λόγω υπάλληλος με καθήκοντα οδηγού δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο Ταμείο, δεν έχει εκτελέσει δρομολόγιο και πληρώνεται κανονικά ενώ τα έτη 2007, 2008 και 2009 έλαβε και υπερωρίες 5.000 ευρώ, 6.500 ευρώ και 9.700 ευρώ, αντιστοίχως.

Η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης αφορά απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντικειμένου συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση επί σκοπώ προσπορισμού αθέμιτου οφέλους που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ