2013-09-20 17:31:10
Φωτογραφία για «Ταφόπλακα» η φορολόγηση των αγροτεμαχίων για τους αγρότες της Ηλείας
Ανάστατοι και ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι παραγωγοί και της πεδινής Ηλείας από το μέτρο της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, το οποίο χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» και μέτρο που θα τους οδηγήσει μακριά από τα χωράφια τους και την παραγωγή.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που καμία από τις καλλιέργειες δεν πήγε καλά, οι παραγωγοί αναρωτιούνται πού θα βρουν τα χρήματα, όχι για να πληρώσουν τη φορολογία που θα τους επιβληθεί, αλλά για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, οι παραγωγοί εμφανίζονται απογοητευμένοι επισημαίνοντας ότι όλες οι εκκλήσεις τους στην Πολιτεία για βοήθεια απαντήθηκαν… με τη φορολόγησή τους!

Μιλώντας στο patrisnews.com ο παραγωγός από το Κουρτέσι κ. Κωνσταντίνος Σταθόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλα αυτά είναι σε βάρος του απλού πολίτη. Αυτό που θέλουμε και αυτό που επιβάλλει η κοινή λογική, είναι να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση. Οι έχοντες να πληρώνουν τα πολλά και οι μη έχοντες λιγότερα. Τι θα μείνει στον πρωτογενή τομέα αν τον φορολογήσουν; Είμαστε όλη μέρα μέσα στη λάσπη, στα χωράφια. Για ποιο λόγο να αγοράσουμε γη αφού δεν μας δίνει κανένα κίνητρο η πολιτεία; Το κοστολόγιο μας έχει τσακίσει. Μέσα στην τελευταία πενταετία μόνο το κόστος έχει ανέβει πάνω από 70%. Για ποια φορολόγηση αγροτεμαχίων μιλάμε μετά;».


«Το τελευταίο που μας έλειπε για να μας αποτελειώσει, η φορολόγηση των αγροτεμαχίων ήρθε» είπε στo patrisnews.com ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης και συνέχισε: «Η φετινή χρονιά ήταν μία από τις δυσκολότερες. Το εισόδημά μας έχει μειωθεί περισσότερο από το 50%. Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Σε άλλες χώρες επιδοτούν την αγορά γης και εδώ, αντί για βοήθεια, μας φορολογούν; Πιστεύω ότι αυτό το μέτρο δεν θα προχωρήσει, θα το πάρουν πίσω. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των πολιτικών».

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ