2013-09-20 21:20:37
Φωτογραφία για «BILD» Η Ελλάδα να παραιτηθεί από την προεδρία της Ε.Ε.
 

Η Ελλάδα θα έπρεπε να παραιτηθεί από την προεδρία της Ε.Ε. επειδή τα 100 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει θα κληθούν να τα πληρώσουν και αυτά οι εταίροι της, γράφει στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη προεδρία της για το 2014 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ε.Ε.» αναφέρει. «Αυτό ζήτησαν πολιτικοί από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και τους Φιλελεύθερους.

Η αιτία: η προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατ. ευρώ!» εξηγεί η Bild.

Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης το α' εξάμηνο του 2014» ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, επεσήμανε ότι «οι θεσμικές λειτουργίες της Ε.Ε. διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύι συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά», υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού».

Θ. ΚΟΥΒ. - Ν.Τ. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ