2013-09-20 22:48:13
Φωτογραφία για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ... ΚΑΡΕΜΠΕ!
Ο στρατηγικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, αποτελεί πρόσωπο και πρεσβευτή της FIFA στην παγκόσμια περιοδεία του κυπέλλου του Μουντιάλ και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της Πολυνησίας. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Ταϊτή, ενώ από χθες ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στα Νησιά Φίτζι και θα συνεχιστούν στο Βανουάτου.

Ο Καρεμπέ έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους, με τις πολιτικές και αθλητικές αρχές να τον υποδέχονται με θέρμη και να ακούν προσεκτικά τα λόγια και τις συμβουλές του για το ποδόσφαιρο, αλλά και για το πώς πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους, βγάζοντάς τα από τον δρόμο της παρανομίας.

Στον λόγο που εκφώνησε στην Ταϊτή ο Καρεμπέ αναφέρθηκε αρχικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας τα εξής: «Είναι μεγάλη μου τιμή να ταξιδεύω με το τρόπαιο, φέρνοντάς το τόσο κοντά στον κόσμο ώστε να το απολαύσουν και να καταλάβουν τι είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο.


Δεν μπορείτε να το σηκώσετε, καθώς μόνο οι ποδοσφαιριστές που το έχουν κερδίσει επιτρέπεται να το σηκώνουν, αλλά ακόμη κι έτσι ελπίζω ότι θα φωτογραφηθείτε και θα νιώσετε τη θετική του ενέργεια. Αυτό το κύπελλο έχει ενέργεια, έχει ιστορία, καθώς από το 1974 και μετά πολλές ομάδες το έχουν κερδίσει και τώρα είναι εδώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ανθρωπιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα της επίσκεψής του: «Τα παιδιά μάς ενδιαφέρουν πάρα πολύ και πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να τα βοηθήσει και να τα αποτρέψει από τους δρόμους και τα ναρκωτικά. Πρέπει να μορφώσουμε τα παιδιά μας στις νησιωτικές χώρες, αυτός είναι ο ρόλος και η υποχρέωσή μου ως πρεσβευτή της FIFA.

Για εμένα είναι σημαντικό να πω στα νέα παιδιά της Πολυνησίας και του Ειρηνικού να είναι προσεκτικά. Η Ωκεανία είναι το πνεύμα της φύσης και η φύση μόνο μοιράζεται, η φύση ποτέ δεν ήταν εγωιστική με τον άνθρωπο»!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «TROPHY TOUR»

Η ιστορία του «Trophy Tour» χρονολογείται από το 2006, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gavros.gr". Η φετινή περιοδεία του τροπαίου είναι η τρίτη και ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου από το Ρίο ντε Τζανέιρο, ακριβώς 267 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία. Συνολικά, το τρόπαιο θα ταξιδέψει σε 88 χώρες ανά τον κόσμο (μέσα σε αυτές δεν βρίσκεται η Ελλάδα) και θα επιστρέψει στη Βραζιλία στις 21 Απριλίου του 2014!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ