2013-09-21 06:18:05
Φωτογραφία για Η Γαλλία επενδύει σε υβριδικά Ι.Χ. με το «βλέμμα» στο 2050
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έθεσε τον στόχο να μειωθεί κατά 30% η κατανάλωση στη Γαλλία ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακας) και κατά 50% η κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2050.

«Τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να αποτελούν περισσότερο από το 70% της κατανάλωσής μας σε ενέργεια. Προτείνω λοιπόν να θέσουμε έναν στόχο: να μειώσουμε κατά 30% την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων το 2030», σημείωσε ο Ολάντ στην ομιλία του με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών του δεύτερου περιβαλλοντικού συνεδρίου στο Παρίσι.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια σειρά αξόνων, μεταξύ αυτών και η ανάπτυξη του «έξυπνου, καθαρού αυτοκινήτου».

Ο Ολάντ ζήτησε από την κυβέρνησή του να επιταχύνει τη δημιουργία χώρων επαναφόρτισης για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε η χώρα να είναι «σωστά εξοπλισμένη ως το 2050».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το 25% των νέων οχημάτων που παραγγέλνουν οι κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά, ενώ όσα προορίζονται για χρήση εντός των πόλεων θα πρέπει να είναι όλα ηλεκτρικά.


Ο Ολάντ σημείωσε ότι πρέπει «να μειώσουμε κατά 50% την κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2050» για να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Γαλλίας όσον αφορά το κλίμα. Πάντως παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα «τολμηρό στοίχημα».

Στην ίδια ομιλία ο Γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε τη μείωση σε 5% από 10% του ΦΠΑ για την ανακαίνιση των κατοικιών και την υιοθέτηση ενός νόμου για την ενεργειακή μετάβαση μέχρι το 2014. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ