2013-09-21 11:03:24
Φωτογραφία για Απαγορεύτηκε διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στη Νίκαια
Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που είχε προαναγγείλει για το Σάββατο η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

«Δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση-εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, στις 10 το πρωί του Σαββάτου ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.


Στην σχετική ανακοίνωσή της για τη διανομή τροφίμων η Χρυσή Αυγή ανέφερε:

«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες δέχονται καταιγισμό προβλημάτων με σκοπό την εξαθλίωση τους και την υποταγή σε μια ανθελληνική πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Η Τ.Ο. Νίκαιας καλεί τους χειμαζόμενους από το μνημόνιο συμπολίτες μας στην ανοιχτή διανομή τροφίμων και ρουχισμού που θα διεξαχθεί στις 21-9-2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 το πρωί στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Η Χρυσή Αυγή είναι δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη κάθε στιγμή σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδες που μόνο να υπόσχονται ξέρουν».

Στο μεταξύ, σε νέα συγκέντρωση καλούν σωματεία, συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια.

Στην κοινή ανακοίνωση των φορέων και των σωματείων που καλούν στη σημερινή συγκέντρωση, αναφέρονται τα εξής: «Τα φασιστοειδή πήραν ήδη μια πρώτη απάντηση στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινίου και της Νίκαιας με τις μαζικότατες συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών. Οι φονιάδες ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας, το λαϊκό κίνημα δε θα τους αφήσει ούτε να ανασάνουν. Για όλους είναι πλέον καθαρό ότι είναι τσιράκια των αφεντικών. Δε μας τρομάζουν, δε μας φοβίζουν. Οσο η απομόνωσή τους γίνεται υπόθεση του λαϊκού κινήματος, το δηλητήριό τους δε μας πιάνει.

Τώρα το λαϊκό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, ο κόσμος του μόχθου πρέπει να δώσουμε μια ακόμα απάντηση. Οσο κι αν στενάζουμε από την ανεργία, από την ανελέητη επίθεση σε κάθε κατακτημένο δικαίωμα, όσο δύσκολα κι αν την βγάζουμε, δε θέλουμε ούτε νερό από τα μαύρα σκυλιά της Χρυσής Αυγής. Διοργανώνουν διανομή τροφίμων με τις πλάτες των εφοπλιστών για να δημιουργήσουν ανοχή για τη δολοφονική τους δράση.

Μετά το μαφιόζικο χτύπημα στο Πέραμα ενάντια στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές της Ζώνης, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το Κερατσίνι, έχουν το θράσος να καλούν σε διανομή τροφίμων στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Οπως πήραν απάντηση στη συγκέντρωση που είχαν εξαγγείλει και ακύρωσαν την Πέμπτη, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, έτσι και τώρα. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα. Εξω οι φασίστες από τη Νίκαια. Εξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά. Εξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς».

Παράλληλα, οι «Ανυπότακτοι μαθητές – Πρωτοβουλία Πάτρας» έχουν προγραμματίσει για σήμερα νέα συγκέντρωση στην Πλατεία Όλγας όπου ακολουθήσει συντονιστικό μαθητών για την οργάνωση των δράσεών τους.

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Ηλιούπολη από την ΕΛΜΕ στις 12:00 στα Κανάρια:

«Η Ζ ΕΛΜΕ, σε συνεργασία με τον σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ “Μ. Παπαμαύρος” και την Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ηλιούπολης σας καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κανάρια.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών.

Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας. Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου Γης». Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένος αγώνας. Αυτό τρέμουν τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, οι χρυσαυγίτες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτή τη ναζιστική συμμορία και στο σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τη ζωή μας».

Καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ