2013-09-21 13:10:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι ανοιχτές πληγές των Ψηλαλωνίων
Ανοικτές «πληγές» εντοπίζουν στην πλατεία Ψηλαλωνίων κάτοικοι και θαμώνες του κοινόχρηστου χώρου. Υποστηρίζουν ότι αν και ανακαινίστηκε πριν από 2-3 χρόνια, υπάρχουν εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ ο αστικός εξοπλισμός (παιδική χαρά, ηλεκτροφωτισμός) εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά που συχνάζουν στην πλατεία.

Στην ανατολική και τη βόρεια πλευρά των Ψηλαλωνίων βρίσκονται εγκατεστημένοι στύλοι χωρίς τα φωτιστικά σώματα. «Ετσι όπως τους έχουν αφήσει, νομίζουμε ότι θα ξεπροβάλει καμιά χορεύτρια αισθησιακών χορών...» λέει χαριτολογώντας κάτοικος της περιοχής.

Οι καθημερινοί χρήστες της πλατείας πιστεύουν ότι παραμονεύει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τα παιδιά, τα οποία μετακινούν συνέχεια τους προβολείς στους διαδρόμους περιπάτου. «Ακόμα και η παιδική χαρά παρουσιάζει φθορές» λέει συμπολίτισσα-μητέρα στην «Πελοπόννησο».

Σπασμένο παραμένει, την τελευταία διετία, τμήμα του γυάλινου πατώματος κάτω από το οποίο βρίσκεται φρεάτιο της Ρωμαϊκής περιόδου. Η εικόνα του μόνο ανάδειξη της ιστορίας του τόπου δεν δείχνει, και παραπέμπει σε εγκατάλειψη.


Οσον αφορά στο «πράσινο» των Υψηλών Αλωνίων, για το οποίο -επίσης- παραπονούνται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πλατείας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός έχει αποδώσει την κατάσταση στις συχνές καταστροφές και λεηλασίες που γίνονται στο αυτόματο ποτιστικό σύστημα από αγνώστους.

Σε συνάντηση που είχαν κάτοικοι με μέλη της δημοτικής αρχής για τις εργασίες που υπολείπονται στην πλατεία από την περίοδο της ανάπλασης, τους δόθηκε η απάντηση ότι οφείλεται σε διένεξη που είχε ο Δήμος με τον εργολάβο.

Η «Π» ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο Εργων Βασίλη Λοτσάρη. Ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι η εργολαβία διακόπηκε κάποια στιγμή λόγω οικονομικών προβλημάτων του αναδόχου. Ο Δήμος αποφάσισε να τον κηρύξει έκπτωτο. Ο εργολάβος προσέφυγε στις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζοντας ότι έχει ολοκληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό του έργου, ώστε να μην αρθεί η αρχική απόφαση του Δήμου. Η προσφυγή του έγινε δεκτή. Στη συνέχεια ο Δήμος διέλυσε την εργολαβία. Και τώρα;

Ο Β. Λοτσάρης δήλωσε στην «Π» ότι έχει ολοκληρωθεί το 95% της εργολαβίας. Απομένει η εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων (οι στύλοι που προαναφέραμε...) και κάποιες εργασίες χωροθέτησης. Για αυτές τις εργασίες αποφασίστηκε από τον Δήμο να βγει στη δημοσιότητα μια εργολαβία, εντός του ερχόμενου Οκτωβρίου, με αντικείμενο την αποπεράτωση των εργασιών.

Πολίτες φωνάζουν και για την κατάληψη χώρων, τις ώρες που η τηλεόραση μεταδίδει ποδόσφαιρο. Αλλά αυτή είναι μια σίγουρα χαμένη μάχη, σε εποχή που τα καφενεία δίνουν μάχη επιβίωσης (και οι θαμώνες αναζητούν μια φθηνή διασκέδαση, για να ξεφεύγουν από τα κοινά βάσανα όλων...)
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ