2013-09-21 15:44:26
Φωτογραφία για Εντυπωσιακή εκδήλωση από τη 12η μεραρχία πεζικού στην Αλεξανδρούπολη
Μια εξαιρετικά συντονισμένη στρατιωτική εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 17.00μμ, στο Δημοτικό Στάδιο "Φώτης Κοσμάς" στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη 12η Μεραρχία στο πλαίσιο

του εορτασμού των 100 χρόνων από την συγκρότηση της και η οποία έκλεισε τον πρώτο κύκλο των εκδηλώσεων με μια σειρά αγώνων και στρατιωτικών επιδείξεων. 

Ο κόσμος που έδωσε το παρόν, απόλαυσε και χειροκρότησε τους στρατευμένους από επίλεκτα τμήματα των σχηματισμών της Μεραρχίας, που εκτέλεσαν άψογα ασκήσεις επίδειξης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικοί αθλητικοί αγώνες δρόμου

Μεταφορά τραυματία 200 μέτρων

Αγώνας δρόμου 100 μέτρων οπλίτη

Αγώνας δρόμου 1600 μέτρων οπλίτη

Λύση-αρμολόγηση τυφεκίου G3A3

Ασκήσεις ακριβείας Δριών Επιδείξεως

Μετα το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρέλαση, ενω απονεμήθηκαν και  μεταλλεια στους νικητές, ενώ για την ιστορία νικήτρια αναδείχτηκε η 7η μεραρχία.


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ

Η Μεραρχία συγκροτήθηκε για πρώτη φορά την 23 Δεκεμβρίου 1913, με έδρα την ΚΟΖΑΝΗ.

Το Φεβρουάριο του 1920 αναδιοργανώθηκε στην ΞΑΝΘΗ και με την ονομασία ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ έλαβε μέρος σε όλους του αγώνες του Έθνους.  Μετά τη συμμετοχή της στην απελευθέρωση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ως ΧΙΙ Μεραρχία πλέον, με το προσωπικό της αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από Θράκες αποβιβάστηκε στη Μ. ΑΣΙΑ, διαδραμάτισε λαμπρό ρόλο κατά τις επιχειρήσεως των ετών 1921 και 1922, κατέλαβε το ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ, μετείχε στις σκληρές μάχες του ΣΑΓΓΑΡΙΟΥ και τέλος αντιμετώπισε την τελική Τουρκική επίθεση τον Αύγουστο του 1922 στο ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ,  όπου γράφτηκε το τέλος της εποποιίας.

Τον Απρίλιο του 1941 επέστρεψε στην ΞΑΝΘΗ όπου διαλύθηκε και συγκροτήθηκε εκ νέου τον Αύγουστο του 1964 ως XII ΜΠ, με έδρα την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Tον Ιούνιο του 1996 αναδιοργανώθηκε σε Μ/Κ ΜΠ.

Από τον Οκτ 2009 και για τη συμβολή της στον αγώνα της απελευθέρωσης της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και της ευρύτερης περιοχής του ΕΒΡΟΥ, αλλά και για τη μακρόχρονη παρουσία της στην περιοχή, μετονομάστηκε σε ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ»

 ΠΗΓΗ: http://www.gatzoli.gr/2013/09/12.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ