2013-09-21 15:43:08
Φωτογραφία για Τα «δύο άκρα» της Ν.Δ. με όριο τον Χρύσανθο... !!!
Η πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποδυναμώνει πλήρως τις φωνές εντός της Ν.Δ., ακόμη και στελεχών του Μαξίμου, που μιλούσαν για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή. 

Υπό την πίεση των γεγονότων, ο... κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει τώρα ότι η Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση, συναντά ωστόσο ισχυρή αντίσταση στο εσωτερικό του κόμματός του, στην προσπάθειά του να εξισώσει το νεοναζιστικό μόρφωμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εκτονώσει το κλίμα με το τηλεοπτικό του διάγγελμα δεν αποδείχθηκε επιτυχής, καθώς μετά τη δική του παρέμβαση στελέχη όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Σοφία Βούλτεψη διαφώνησαν με τη θεωρία των δύο άκρων, στοχεύοντας ωστόσο τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και όχι τον Α. Σαμαρά.

Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και η αντίδραση των «καραμανλικών» όπως εκφράστηκε με την επίθεση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, Ευ. Αντώναρου, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Λαζαρίδη «ανιστόρητο και πολιτικά ανόητο».


«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει σε εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα», δήλωσε -μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα Σαμαρά- ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν εξισώνεται»  Κυριάκος και Ντόρα, Κακλαμάνης και Αντώναρος πολιορκούν τον Λαζαρίδη

«Η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, ωστόσο δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή» συνέχισε, μιλώντας στο «Βήμα fm», ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι «στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας, αλλά σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος».

«Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας οι δηλώσεις Λαζαρίδη», δήλωσε στον «Σκάι» η Ντόρα Μπακογιάννη και υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται «άκρο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάλεσε ωστόσο τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στον πολιτικό διάλογο κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί προσέγγισης της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «ενδεχομένως υπάρχουν άτομα που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και βλέπουν φιλικά τη Χρυσή Αυγή», υποστήριξε ωστόσο ότι «η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ να κοιτάξει προς τη Χρυσή Αυγή, καθώς οι δύο παρατάξεις δεν έχουν τίποτε κοινό».

«Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζω τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εντός συνταγματικού τόξου, απάντησε: «Απολύτως».

Σημειώνεται ότι οι τοποθετήσεις αυτές έρχονται μετά την υψηλών τόνων αντίδραση των «καραμανλικών» της Ν.Δ., που εκφράστηκαν μέσω των μηνυμάτων του Ευ. Αντώναρου, στα οποία όχι μόνο είχε διαφωνήσει με τις δηλώσεις Λαζαρίδη αλλά είχε χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργικό σύμβουλο «ανιστόρητο και πολιτικά ανόητο», ενώ και ο εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς Νικήτας Κακλαμάνης είχε δηλώσει ότι «οι απόψεις του κ. Λαζαρίδη είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκφράζουν την παράταξη και το κόμμα της Ν.Δ.», ενώ είχε εκτιμήσει ότι «ο κ. Λαζαρίδης έφερε σε δύσκολη θέση και τον πρωθυπουργό».

Στο κλίμα αυτό, ο Α. Σαμαράς φέρεται να έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου άμεσα αποτελέσματα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να υπερβεί το εσωκομματικό του πρόβλημα, να πείσει ότι αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Στόχος του επίσης είναι να απαντήσει -έστω και καθυστερημένα- στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι, αναγκαστικά, λόγω της πολιτικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ξεκίνησε η έρευνα για δεκάδες υποθέσεις που λίμναζαν ενώ εμπλέκονταν βουλευτές ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της τακτικής ανοχής που είχε πριν από την πολιτική δολοφονία στην Αμφιάλη έναντι της Χρυσής Αυγής, διστάζοντας ακόμα και να καταδικάσει εγκαίρως ωμές πράξεις βίας, όπως η επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα εναντίον μελών του ΚΚΕ.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, μετέφεραν χθες στην «Ε» ως εκτίμηση των αρχών που διενεργούν τις έρευνες πως σύντομα θα υπάρξουν ευρήματα της έρευνας που θα συνδέσουν τη Χρυσή Αυγή με το έγκλημα.
enet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ