2013-09-21 19:07:05
Φωτογραφία για Merkel: Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ειρήνη
Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας επικαλέστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel την προτελευταία ημέρα της προεκλογικής της εκστρατείας πριν τις εκλογές της Κυριακής.

"Για αιώνες δεν υπήρχε γενιά στην Ευρώπη που μπόρεσε να ζήσει ειρηνικά για τόσο πολύ και αυτό είναι κάτι που θέλουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας", δήλωσε η Merkel χθες μιλώντας σε συγκέντρωση των οπαδών της στο Ανόβερο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. "Η Ευρώπη είναι η καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά πόλεμος στη Γερμανία. Και γι΄ αυτό είναι σημαντική η Ευρώπη για όλους μας".

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Peer Steinbrueck σε προεκλογική συγκέντρωση κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν έχει όραμα για τη χώρα.

"Δεν υπάρχει κατεύθυνση... καμία πυξίδα για το που θα πρέπει να πάει η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια", δήλωσε ο Steinbrueck και πρόσθεσε: "Οδηγώντας γύρω σε κύκλους σημαίνει ότι σε κάποιο σημείο θα σταματήσεις και αυτό είναι που είχαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών".


Οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel βρίσκονται στο 39%, ενώ οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν μια μονάδα φτάνοντας το 6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 26%, ενώ οι σύμμαχοι τους οι Πράσινοι έχασαν μια μονάδα διολισθαίνοντας στο 9%.

Το κόμμα της Αριστεράς, το οποίο ο Steinbrueck απορρίπτει σαν κυβερνητικό εταίρο, βρίσκεται στο 9%, ενώ τέλος το AfD ή Εναλλακτική για τη Γερμανία, βρίσκεται στο 4% κάτω από το όριο του 5% που χρειάζεται για να μπει στο κοινοβούλιο.

"Ιδίως οι παλαιότεροι γνωρίζουν τι σημαίνει πόλεμος. Δεν είχαμε πόλεμο για σχεδόν 70 χρόνια. Το επόμενο έτος θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε στην ομιλία της η Merkel, ενώ υπογράμμισε ότι η Γερμανία βασίζεται "στο να έχει φίλους σε όλο τον κόσμο".

"Η ευημερία μας βασίζεται και στο γεγονός ότι εξάγουμε επίσης τα προϊόντα μας", πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο Steinbrueck υποστήριξε ότι η Merkel ωφελήθηκε από τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήσει ο σοσιαλδημοκράτης προκάτοχος της, καγκελάριος Gerhard Schroeder.

"Είμαστε ικανοποιημένοι που η Γερμανία τα πάει κάλα, κάτι που έχει να κάνει με τις πολιτικές των Σοσιαλδημοκρατών", δήλωσε.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ