2013-09-30 23:45:07
Φωτογραφία για «Ο Μέσι ήταν το κατοικίδιο του Γκουαρντιόλα»
Εγινε λήμμα στο σουηδικό και στο γαλλικό λεξικό (ζλατανέρα), πρόσφατα τον έκαναν μπέργκερ στο Παρίσι, στο διάσημο εστιατόριο Doddy's Coffee (Ζλάταν Μπέργκερ), ωστόσο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει την απόρριψή του από τον Πεπ Γκουαρντιόλα τη μία και μοναδική σεζόν που έπαιξε στην Μπαρτσελόνα (2009-2010). 

Στα πλαίσια της προώθησης της αυτοβιογραφίας του στη Γερμανία ο Σουηδός μίλησε στο περιοδικό «Σπίγκελ» και χαρακτήρισε για πολλοστή φορά τον Γκουαρντιόλα «δειλό».

«Είναι φανταστικός προπονητής, αλλά είναι δειλός. Δεν είναι άνδρας. Με θυσίασε για τον Μέσι και δεν είχε το κουράγιο να μου το πει. Ο Γκουαρντιόλα δεν έχει αρχ…».

Αν και ο Ιμπρα παραδέχεται πως ο Μέσι είναι καταπληκτικός παίκτης, ισχυρίζεται επίσης πως ήταν το «κατοικίδιο» του Γκουαρντιόλα και πως ο Αργεντινός, που τότε σκόραρε λιγότερο από τον Σουηδό, τον ώθησε εκτός ομάδας ζητώντας από τον Γκουαρντιόλα να παίζει περισσότερο στο κέντρο. 


Ο Σουηδός λέει πως ο Γκουαρντιόλα ουδέποτε εξήγησε γιατί τον τράβηξε στον πάγκο: «Οποιος με αγοράζει, αγοράζει μια Ferrari που τη γεμίζει βενζίνη και τρέχει με τέρμα το γκάζι στις λεωφόρους. Ο Γκουαρντιόλα έβαζε ντίζελ και έκανε βόλτα στην επαρχία. Θα έπρεπε να αγοράσει ένα Fiat».

Ο Ιμπρα θεωρεί τον Μουρίνιο καλύτερο προπονητή «γιατί δεν έχει ανάγκη να αποτελεί πρότυπο. Οχι όπως ο Γκουαρντιόλα που θέλει να είναι τέλειος. Ο Τάιγκερ Γουντς ήθελε επίσης να είναι τέλειος και κοιτάξτε τι συνέβη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γκουαρντιόλα. Ολοι έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά». Για τον Μουρίνιο ο Ιμπραΐμοβιτς είπε πως θα πέθαινε γιατί μπορεί και συναναστρέφεται διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων και πάντοτε επιλέγει δύσκολες προκλήσεις, τις οποίες αποφεύγει ο Γκουαρντιόλα.

«Γιατί επέλεξε ο Γκουαρντιόλα την Μπάγερν; Γιατί είναι μια ομάδα που λειτουργεί τέλεια και χωρίς αυτόν. Ηταν ήδη το τέλειο πακέτο. Εφερε νέους παίκτες, οι οποίοι όμως δεν χρειάζονταν». Στην ερώτηση αν θα έπαιζε ποτέ στην Μπουντεσλίγκα, ο Ιμπρα είπε πως θα ήταν σπουδαίο να παίξει στην Μπάγερν «αλλά φυσικά όταν φύγει ο Γκουαρντιόλα».

http://kourdistoportocali.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ