2013-10-01 19:25:11
Φωτογραφία για ΤΑ... ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
Λίγοι στάθηκαν σε μία χθεσινή δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά τη διάρκεια της Media Day του Ολυμπιακού, που έκανε αναφορά για 1-2 παίκτες των πρωταθλητών ευρώπης, που επέστρεψαν από τη Σλοβενία με... ψυχολογικά. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, είπε χαρακτηριστικά : 

"Το Ευρωμπάσκετ με έμμεσο ή άμεσο τρόπο μας επηρέασε. Ο Λοτζέσκι ήρθε τραυματίας, ο Σπανούλης το ίδιο, ένα-δύο παίκτες μας γύρισαν με ψυχολογικά προβλήματα από αυτό".

Οι ερυθρόλευκοι που ήταν Σλοβενία, ήταν οι  Σπανούλης, Σλούκας, Περπέρογλου και Πρίντεζης.  

Ο παίκτης που κατά κύριο λόγο εννοούσε ο Μπαρτζώκας, ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο τρόπος με τον οποίο του φέρθηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι που έμοιαζε με... κρύο ντους. Έτσι, τη στιγμή που άλλοι κάνουν... διακοπές και δεν θέλουν να παίξουν για την Εθνική, ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του, έχουν ν'αντιμετωπίσουν και τα ψυχολογικά που δημιουργεί με τα... τερτίπια του ο εκάστοτε προπονητής που φέρνουν για να κάτσει στον πάγκο της Ελλάδας. 


Για όσους δείχνει κάτι τέτοιο ασήμαντο, ας αναλογιστούν ότι το μπάσκετ, πρώτα απ'όλα είναι άθλημα ψυχολογίας και μετά οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, ο Πρίντεζης αυτό που έχει να κάνει είναι να βγάλει από το μυαλό του τον Ιταλό κόουτς και να κοιτάξει την επόμενη μέρα στους πρωταθλητές ευρώπης. Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον λατρεύει και τον πιστεύει, οπότε όλα είναι στο χέρι του, να δουλέψει σκληρά  και να επανέλθει στα δικά του γνωστά αγωνιστικά στάνταρ, κάτι που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ίδιος. 

Ο άλλος παίκτης, είναι ο Στράτος Περπέρογλου που έβγαλε... μάτια στο Κόπερ και ξαφνικά... χάθηκε στη Λιουμπλιάνα και σίγουρα δεν έφταιγε η αλλαγή... κλίματος! Ο Στράτος έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά με τις αρχικές του εμφανίσεις, αλλά ο Τρινκιέρι ήταν... αλλού. Φυσικό επόμενο λοιπόν, να έχει επηρεαστεί και η δική του ψυχολογία, αλλά και αυτός πρέπει να σκύψει το κεφάλι, ν'αγνοήσει τα πάντα και να προσφέρει στο Θρύλο, που φέτος τον έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη μετά τη μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα. 

Σαφώς η Εθνική και ότι πρεσβεύει αποτελεί τιμή για κάθε παίκτη, αλλά όχι οι επιλογές κάποιων  να επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό αθλητές που πληρώνει ο Ολυμπιακός... Γι'αυτό άλλη φορά, καλό είναι να διαλέξετε με διαφορετικό κριτήριο από αυτό της... φιλοσοφίας. Έτσι κι αλλιώς, τη φανέλα της Εθνικής -όπως τα έχετε καταφέρει- τη φοράνε όσοι δεν... βαριούνται! 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άτοκα δάνεια για φοιτητές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άτοκα δάνεια για φοιτητές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ