2013-10-08 10:24:42
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο
Ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο η Σύγκλητος αποφάσισε να ξεκινήσουν τα μαθήματα ακόμα και αν λόγω των κινητοποιήσεων εκκρεμούν εγγραφές πρωτοετών φοιτητών.

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία στις 10 το πρωί έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στο Α’ κτίριο του Πανεπιστημίου και πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι, απαιτούν να ανακληθεί η Κυβερνητική απόφαση για την διαθεσιμότητα -απόλυση 118 στην Πάτρα και 1349 συναδέλφων μας σ’ όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «είμαστε το 28% του προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών που απολύεται. Είμαστε οι φύλακες που έχουμε στην επίβλεψη μας 2650 στρέματα,110 κτήρια και εκατοντάδες εργαστήρια.

Είμαστε οι επόπτες της Φοιτητικής Εστίας, υπεύθυνοι για ένα σημαντικό κομμάτι λειτουργίας της και την υποστήριξη του εστιατορίου
. Είμαστε οι επιμελητές που καθημερινά διακινούμε τόνους εγγράφων στις υπηρεσίες, στα 24 τμήματα του Πανεπιστημίου των 32000 φοιτητών και 750 μελών ΔΕΠ. Είμαστε το τεχνικό προσωπικό, υπεύθυνοι για την συντήρηση των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου και την λειτουργία του εκτυπωτικού κέντρου και άλλων μονάδων. Είμαστε το προσωπικό των βιβλιοθηκών των Τμημάτων και της Κεντρικής. Είμαστε το μισό προσωπικό του κλάδου Διοικητικού-Λογιστικού που στελεχώνει υπηρεσίες και τις γραμματείες των 24 τμημάτων του Πανεπιστημίου μας. Είμαστε όλο το προσωπικό του κλάδου χειριστών υπολογιστών που υποστηρίζουμε την μηχανοργάνωση των γραμματειών και των άλλων υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, είμαστε οι υπεύθυνοι εκτέλεσης του «ψηφιακού άλματος» που χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα με εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης του».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ζητούν την ενεργή συμπαράταξη όλων των υπολοίπων κλάδων εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι αύριο λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας, με τη μεσολάβηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποστολή των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων και από τα οκτώ Πανεπιστήμια που δεν γλίτωσαν τη «μέγγενη» της διαθεσιμότητας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στάση εργασίας στα τρόλεϊ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στάση εργασίας στα τρόλεϊ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ