2013-10-10 14:37:03
Φωτογραφία για FT: «Αν η κυβέρνηση στραβοπατήσει με τη Χρυσή Αυγή... ίσως τη θυματοποιήσει»
Ένα άρθρο για τα «αγκάθια» στην Ευρώπη δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κρίση στην Γηραιά Ήπειρο είναι σαν την Λερναία Ύδρα. 

«Αν ζούσε σήμερα, ο Ηρακλής θα ένοιωθε μεγάλη κατανόηση για όσους πολεμούν την κρίση στην ευρωζώνη. Γιατί αυτή η διαρκώς μεταδιδόμενη κρίση, μοιάζει με την τρομερή Λερναία Ύδρα την οποία αντιμετώπισε ο ήρωας της αρχαίας Ελλάδας: Κάθε φορά που της έκοβε ένα κεφάλι, δύο νέα κεφάλια φύτρωναν από την πληγή», περιγράφει γλαφυρά ο συντάκτης του άρθρου.

Σχετικά με την Ελλάδα ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας εκτιμάται πως ο μεγλύτερος κίνδυνος είναι η καταστολή της Χρυσής Αυγής.

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός 2014 προβλέπει επιστροφή σε μετριοπαθή οικονομική ανάπτυξη του χρόνου μετά από έξι χρόνια ύφεσης, αλλά η ανεργία θα παραμείνει απελπιστικά υψηλή και η δυσαρέσκεια με τις πολιτικές δυνάμεις θα παραμείνει μεγάλη
. Αν η κυβέρνηση στραβοπατήσει στην προσπάθεια πάταξης της Χρυσής Αυγής με συλλήψεις και διώξεις, αρκετοί Έλληνες ίσως θεωρήσουν ότι το κόμμα αποτελεί θύμα ενός καθεστώτος, του οποίου η -επικών διαστάσεων- κακοδιαχείριση, ώθησε το έθνος στο χείλος της αβύσσου. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ίσως κερδίσει κι αυτό περισσότερη υποστήριξη», επισημαίνει η εφημερίδα.

Το άρθρο καταλήγει πως το επόμενο ορόσημο είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο. «Αν τα αντι-ευρωπαϊκά, τα αντι-ευρώ και τα αντικαθεστωτικά κινήματα έχουν δυνατά αποτελέσματα, ίσως μειωθεί η ισχύς των προσπαθειών καταπολέμησης της κρίσης. Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρακτικά καμία πανευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την έγκριση του σώματος. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι μια καταδικαστική ετυμηγορία των ψηφοφόρων θα κάνει τις κυβερνήσεις πιο προσεκτικές με την ενοποίηση της ευρωζώνης, περιορίζοντας την στήριξη που δίνουν οι δυνατοί στους αδύναμους και την αίσθηση ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι», τονίζει.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ