2013-10-10 19:25:04
Φωτογραφία για Τομ Χανκς: Η ασθένεια που αγνοούσε 20 χρόνια
Ύστερα από 20 χρόνια συμπτωμάτων, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός μόλις τώρα ανακάλυψε από τι πάσχει ακριβώς. Ο Τομ Χανκς (Tom Hanks) πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και η διάγνωση άργησε δύο δεκαετίες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν (David Letterman).

Ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στο Χόλιγουντ, μετρώντας φέτος 25 χρόνια γάμου.

Ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στο Χόλιγουντ, μετρώντας φέτος 25 χρόνια γάμου.

"Πήγα στους γιατρούς πρόσφατα και μου είπαν 'Γνωρίζεις αυτούς τους υψηλούς δείκτες σακχάρου στο αίμα με τους οποίους ζεις από τότε που ήσουν 36 ετών; Ε, λοιπόν έχεις διαβήτη τύπου 2 νεαρέ μου'", αποκάλυψε ο 57χρονος, σήμερα, σταρ ο οποίος μαζί με τη διάγνωση έλαβε και τη συμβουλή να "επιστρέψει στα κιλά που είχε όταν πήγαινε στο σχολείο ώστε να ησυχάσει τελείως από τον διαβήτη".


Ο διαβήτης τύπου 2 χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό ελαττωμένης έκκρισης ινσουλίνης και ελαττωμένης ευαισθησίας των κυττάρων στη δράση της, ενώ είναι η συχνότερη αιτία διαβήτη στους ενηλίκους. Η πιο συχνή αιτία του είναι η παχυσαρκία ενώ πολύ συχνά υπάρχει για καιρό πριν τη διάγνωσή του και μπορεί να μην προκαλεί συμπτώματα, ενώ μπορεί να υπάρχουν ήδη επιπλοκές όταν διαγνωσθεί.

Στο μεταξύ, με αφορμή την αποκάλυψη του Τομ Χανκς, έχει αρχίσει μια τεράστια κουβέντα στο Χόλιγουντ σχετικά με τη σχέση που έχει το ανεβοκατέβασμα στη ζυγαριά για πολλούς από τους σταρ που παχαίνουν και αδυνατίζουν για τις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου, με την εμφάνιση του διαβήτη.
womenonly.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ