2013-10-11 11:41:02
Φωτογραφία για Μήνυσε το Δημοτικό Συμβούλιο και έξι οδηγούς αυτοκινήτων...
Σύσσωμο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας (επί των ημερών του Ανδρέα Φούρα), το τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού επί Δημαρχίας Δημαρά, όπως αυτό εκπροσωπείτο από την τότε αντιδήμαρχο Λένα Καλεντζώτη αλλά και έξι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων μηνύει η Ευτυχία Πετροπούλου, σύζυγος του πρόωρα χαμένου Παύλου Στυλιανού, του ανθρώπου που είχε βρει τραγικό θάνατο πριν από μερικούς μήνες στον πεζόδρομο της οδού Ρήγα Φεραίου και το ασθενοφόρο που θα τον παραλάμβανε δεν μπορούσε να περάσει, εξαιτίας των εμποδίων από κολωνάκια και παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Ακης Βαβαρούτας, το Δημοτικό Συμβούλιο μηνύεται για την απόφασή του για πεζοδρόμηση η οποία σε συνδυασμό με την τοποθέτηση εμποδίων συνέβαλαν στο να μην μπορεί το ασθενοφόρο να φθάσει έγκαιρα στο σημείο στο οποίο βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση ο άτυχος άνδρας.

Όπως περιγράφεται στο ιστορικό, στις 22.01.2013 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Ρ. Φεραίου και συγκεκριμένα στην πάροδο Δρακοπούλου ο σύζυγος της μηνύτριας Παύλος Στυλιανός ευρισκόμενος στο μαγαζί που δουλεύει ο γιός του Γεώργιος Στυλιανός αισθάνθηκε αδιαθεσία σημειώνοντας αιφνίδια απώλεια αισθήσεων. Συγκεκριμένα, στις 21:40 έχει καταγραφεί κλήση στο «166» , το οποίο βεβαιώνεται από την από 11.02.2013 βεβαίωση του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας. Στην ίδια βεβαίωση καταγράφεται και η δυσκολία άμεσης πρόσβασης στο σημείο του συμβάντος λόγω «τεχνητών» εμποδίων (παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ και στερεά τσιμεντένια κολωνάκια στη Ρ. Φεραίου), γεγονός που αποδεικνύει την καθυστέρηση της άφιξης στον τόπο όπου ήτο ο ασθενής με συνέπεια την αργοπορημένη, περαιτέρω, διακομιδή του στο Γ.Κ.Ν «Αγ. Ανδρέας», όπου τελικά κατέληξε.

Η καθυστέρηση, η οποία απεδείχθη ιδιαιτέρως επιβαρυντική, και μοιραία για τον άτυχο άνδρα ήταν καθοριστική. Μάρτυρες που παρευρέθηκαν στο σημείο που συνέβη το ατυχές γεγονός καθώς και οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β , επιβεβαιώνουν την καθυστέρηση που προκλήθηκε λόγω της δύσκολης πρόσβασης του οχήματος. Εκτός από την ύπαρξη των σταθερών τσιμεντένιων κολωνακίων από την είσοδο της Ερμού προς τη Ρ. Φεραίου , δυσκόλεψε την προσέγγιση στο σημείο και η ύπαρξη παράνομα σταθμευμένων Ι.Χ από τη πλευρά της οδού Γεροκωστοπούλου στην διασταύρωση με την οδό Ρήγα Φεραίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος να εισέλθει το ασθενοφόρο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και να πλησιάσει το σημείο που είχα ήδη χάσει τις αισθήσεις του ο άτυχος άνδρας.

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται πως εξαιτίας των αποφάσεων των δημοτικών οργάνων αλλά και των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων, η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Σημειώνεται δε, ότι χρειάστηκε περαστικοί και ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων, να σηκώσουν στα χέρια παρανόμως σταθμευμένα οχήματα και να τα μετακινήσουν, για να μπορέσει το όχημα του Ε.Κ.Α.Β να εισέλθει στον πεζόδρομο της οδού Ρήγα Φεραίου.

Στη μήνυση επισημαίνεται ακόμη ότι η κατάληψη και η τοποθέτηση εμποδίων στους πεζοδρόμους , απαγορεύεται όταν με αυτές παρεμποδίζεται στις έκτακτες και εξαιρετικές περιπτώσεις, που αυτό επιτρέπεται, η διέλευση και η είσοδος οχημάτων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 48 του ν. 2696/1999 (Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας – ΦΕΚ 57Α). «Η αναλγησία όμως των τοπικών φορέων να συμμορφωθούν με τις διατάξεις και να αποτρέψουν την τοποθέτηση των σταθερών τσιμεντένιων κολονακίων, δυσχεραίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη διέλευση οχήματος έκτακτης ανάγκης, συνετέλεσε στην καθυστέρηση της διακομιδής του συζύγου μου από το σημείο Ρ. Φεραίου και πάροδο Δρακοπούλου στο νοσοκομείο και άρα στην μοιραία κατάληξη του και στον άδικο χαμό του» καταλήγει η μήνυση.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ