2013-10-16 15:06:06
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στα μπαράζ για τη Βραζιλία
Έχασε την πρωτιά στη διαφορά τερμάτων η Ελλάδα, πράγμα σπάνιο, αφού την τελευταία 20ετία έχει συμβεί μόλις μια φορά (το 2002 η Πορτογαλία είχε αφήσει 2η την Ιρλανδία) και πλέον πάει μπαράζ. Η ομάδα του Σάντος θα είναι στους ισχυρούς και το μεσημέρι (14:00) της 21ης Οκτωβρίου, στη Ζυρίχη θα μάθει τον αντίπαλό της. Μάλιστα, οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Νοεμβρίου.

Η Δανία είναι η χειρότερη 2η και έμεινε εκτός μπαράζ, με την Ισλανδία να παίρνει ισοπαλία στην Νορβηγία και να είναι υποψήφια αντίπαλος της Εθνικής μας, όπως η Σουηδία και η Ρουμανία. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «ψαράδες» θα δώσουν ραντεβού στα μπαράζ και φαντάζουν ως η ιδανική αντίπαλος για την ομάδα του Σάντος. Οσον αφορά τον τέταρτο αντίπαλο, οριστικά θα ξέρουμε την Πέμπτη, αν και η Γαλλία είναι η πιο πιθανή να μπει στο γκρουπ των ανίσχυρων. Στο site της FIFA βλέπουμε την Ουκρανία στους 871 βαθμούς και θα είναι στους ισχυρούς, με την Γαλλία να είναι στους 870, αν και σε δυο ημέρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.


Η Εθνική πάντως δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή τους στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων παρά το γεγονός ότι οι παίχτες του Σάντος έδειξαν διάθεση και είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ

Το ματς

Εδώ δεν παίζαμε μπάλα με μυαλό και σώμα στο δικό μας ματς. Θα παίζαμε με το πρώτο απ’ αυτά να βρίσκεται αλλού; Έχοντας το αυτί κολλημένο στη Λιθουανία, η Εθνική ασχολήθηκε περίπου… επτά λεπτά με το Λιχτενστάιν. Όσο χρειάστηκε για να δώσει μια έκλαμψη θεάματος (υπέροχο «1-2» του Χολέμπας με τον Σαμαρά) και να πάρει το γκολ που την ενδιέφερε από τον -πάντα έτοιμο- Σαλπιγγίδη.

Από ‘κει και πέρα… άραξε. Και αντί να εκμεταλλευτούν την ικανότητά τους ν’ απειλούν ανά πάσα στιγμή τον αδύναμο αντίπαλο, οι παίκτες του Σάντος έδειχναν να σκέφτονται «δε βαριέσαι, κάπως θα το βάλουμε το δεύτερο». Αφού έβαλε ο Θεός το χέρι του λοιπόν και δεν είδε ο διαιτητής το χέρι του Σιόβα (σε σουτ του Στόκλασα) θα μπορούσαν να καθαρίσουν σε ευκαιρίες των Μήτρογλου-Σαλπιγγίδη.

Δεν το έκαναν όμως. Κι ο προπονητής τους ήξερε πως -ακόμη και με το Λιχτενστάιν- δεν μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής με το 1-0. Γι’ αυτό στο ημίχρονο προσπάθησε να τονώσει τη δημιουργικότητα της ομάδας. Βάζοντας τον Σάμαρη αντί του Τζιόλη. Μάταια όμως… Η Εθνική συνέχιζε να γυροφέρνει άσκοπα την περιοχή. Και να «παραδέχεται» ακόμα περισσότερο ότι την ενδιέφερε πιο πολύ τι γίνεται στη Λιθουανία.

Δυστυχώς όμως, τα νέα που έρχονταν από ‘κει σταμάτησαν κάποια στιγμή να ‘ναι καλά. Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο Ιμπίσεβιτς πετύχαινε το «χρυσό» γκολ για τη Βοσνία. Δίνοντάς της -αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί- δίκαια την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ. Και δίνοντας το μήνυμα στην Εθνική πως θα χρειαστεί πολύ καλύτερες εμφανίσεις από τη σημερινή (που γλύκανε κάπως το δεύτερο γκολ από τον Καραγκούνη) για να την ακολουθήσει μέσω των μπαράζ.

Τα νέα όμως από το Κάουνας δεν ήταν ευχάριστα καθώς στο 68΄ λεπτό ο Ιμπίσεβιτς άνοιξε το σκορ για τη Βοσνία κόντρα στη Λιθουανία μετά από σέντρα του Τζέκο και με το γκολ αυτό έστειλε τους Βόσνιους απευθείας στους ομίλους της Βραζιλίας.

Οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Νοεμβρίου αλλά τα οριστικά ζευγαρώματα θα προκύψουν μετά την οριστικοποίηση της βαθμολογίας της FIFA για τον Οκτώβριο οπότε θα προκύψουν οι «ισχυροί» και οι «αδύνατοι».

Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, μαζί με Πορτογαλία και Κροατία, τις οποίες ΔΕΝ θα βρει στο δρόμο της. Ο τέταρτος ισχυρός θα εξαρτηθεί από τα αποψινά αποτελέσματα. Αν η Σουηδία (που παίζει χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς) δεν χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Γερμανία, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Αντιθέτως, αν χάσει τη θέση της θα πάρει η Ουκρανία που έχει εύκολο έργο στο Σαν Μαρίνο. Η Γαλλία θα είναι δεδομένα στους αδύνατους, ενώ οι άλλοι δύο αδύνατοι θα είναι μία εκ των Ρουμανίας ή Τουρκίας και Ισλανδίας ή Σλοβενίας.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ