2013-10-16 19:26:04
Φωτογραφία για Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών για την αύξηση τιμών στα τρόφιμα
Απαντώντας σε ερώτηση, με αρ. πρωτ. 1728/17-9-2013, που κατέθεσαν στη Βουλή ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, σχετικά με τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των τροφίμων και την απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας για αντιστοίχιση των μισθών και των τιμών των καταναλωτικών αγαθών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημειώνει ότι τις τιμές έχουν επηρεάσει:

1. «Η εγχώρια πολιτική αύξησης της φορολογίας (αύξηση συντελεστών Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ.) σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων».

2. «η αύξηση της επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που προκύπτει από την άμεση φορολογία (π.χ. με την επιβολή έκτακτων εισφορών)».

3. «Εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι διεθνείς τιμές των καυσίμων και τα άλλα εισαγόμενα αγαθά».

Επισημαίνεται, επίσης, στην απάντηση του Υπουργείου ότι «Στις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού περιλαμβάνονται και αυτές που συνδέονται με τις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών επιχειρήσεων, τις πρακτικές τιμολόγησης που αυτές ακολουθούν και τους περιορισμούς που επιβάλλουν στις θυγατρικές τους όσον αφορά την προμήθεια των προϊόντων που διαθέτουν».

Τα συμπεράσματα δικά σας… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ