2013-10-16 20:05:57
Φωτογραφία για Χαροκαμένη μάνα γλίτωσε το σπίτι της ... χάρη στις έντονες αντιδράσεις
Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε, σήμερα, στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, με μια 92χρονη γυναίκα να βλέπει το μοναδικό της σπίτι να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τράπεζα, λόγω οφειλών.

Στο Ειρηνοδικείο, όπως κάθε Τετάρτη, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της κίνησης Λαϊκή Στάση Πληρωμών αλλά και πολίτες που βρέθηκαν εκεί για προσωπικές τους υποθέσεις. Η περίπτωση της ηλικιωμένης προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις, όχι μόνο για το γεγονός ότι βγαίνει στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία μιας υπερήλικης, αλλά και για την τραγική ιστορία της χαροκαμένης μάνας, που πριν 7 μήνες έκλαψε στο μνήμα του γιου της, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω χρεών - προς την ίδια, μάλιστα, τράπεζα.

Στο Ειρηνοδικείο, στο πλάι της 92χρονης, βρέθηκε και ο δεύτερος γιος της, ο οποίος μαυροφορεμένος, πενθώντας το χαμό του αδερφού του, εξηγούσε την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, αφού όπως είπε ... δεν έχει ούτε ένα ευρώ - πόσο μάλλον τα απαραίτητα χρήματα για τα διαδικαστικά, προκειμένου να ενεργοποιήσει το μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας.


Το κύμα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τον κόσμο και τους συγκεντρωμένους "μπλόκαρε" τη διαδικασία, αφού αν και η τράπεζα είχε καταθέσει προσφορά για το σπίτι, εν τέλει ο εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος αρνήθηκε να εκπροσωπήσει την τράπεζα - παρά το ότι τηλεφωνικά, από τα κεντρικά της τράπεζας δινόταν η εντολή να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε, δίνοντας - έστω και προσωρινά - μια ανάσα στην ηλικιωμένη που η ζωή τη χτυπάει αλύπητα, στη δύση της ζωής της Πηγή: creatalive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ