2013-10-17 09:15:04
Φωτογραφία για Υπηρετούν με ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης
Χωρίς τα κατάλληλα αλεξίσφαιρα γιλέκα αναγκάζονται να υπηρετούν οι Ειδικοί φρουροί στην Κρήτη καθώς, όπως υποστηρίζουν αυτά που διαθέτουν τώρα έχουν λήξει ενώ κάποια άλλα έχουν υποστεί μεγάλες φορές λόγω της καθημερινής χρήσης εδώ και 13 χρόνια, με την σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης κ. Χρήστο Τσανακτσίδη για πάνω από ένα χρόνο τώρα παρακαλάμε το κράτος προκειμένου να μας χορηγήσει νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα που θα είναι σε θέση να μας προστατέψουν από τυχόν πυροβολισμό.

Περιγράφοντας το πως έχει η κατάσταση αναφορικά με το ζήτημα αυτό, ο κ. Τσανακτσίδης αναφέρει πως αν κάποια στιγμή χρειαστεί να γίνει μία μεγάλη επιχείρηση έκτακτης ανάγκης, θα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που θα πάνε χωρίς αυτό! Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει όπως δηλώνει αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί κι αυτό συμπληρώνει ο ίδιος.


Η απάντηση που τόσο καιρό λαμβάνουν από το κράτος είναι πως λόγω της οικονομικής δυσχέρειας δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων, γεγονός που τους αφήνει απροστάτευτους. Είναι στενάχωρο να βλέπουμε μετά από 13 χρόνια στην υπηρεσία ότι το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την σωματική μας ακεραιότητα αναφέρει στο prismanews.gr ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως ένα αλεξίσφαιρα γιλέκο κοστίζει από 500 έως 600 ευρώ, χρήματα δηλαδή που δεν είναι σε θέση να διαθέσει ένας που υπηρετεί στο σώμα προκειμένου να το αποκτήσει αν αναλογιστεί κανείς τον μισθό του που φτάνει τα 900 ευρώ.

Αναφορικά με το θέμα αυτό, η Ένωση Ειδικών φρουρών Κρήτης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στην οποία του περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί και του ζητούν να δώσει άμεσα λύσεις. Αναλυτικά στην επσιτολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριε υπουργέ, η Ένωσή μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει σε εσάς την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία υποχρεούται να χορηγήσει η υπηρεσία στους συναδέλφους μας. Εδώ πρέπει να τονίσουμε το απαράδεκτο γεγονός ότι σε ορισμένους συναδέλφους που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες δεν έχει χορηγηθεί καθόλου αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Μην αναφέρουμε καν το γεγονός ότι στα ήδη υπάρχοντα αλεξίσφαιρα έχει λήξει η εγγύηση καλής λειτουργίας (που δίνεται από την εταιρεία κατασκευής τους), ενώ έχουν υποστεί και τις φυσιολογικές φθορές μετά από 13 χρόνια συνεχούς και καθημερινής χρήσης.

Λόγω της μη χορήγησης των προηγούμενων ετών ούτε ενός αλεξίσφαιρου, παρά τις εκκλήσεις μας προς κάθε κατεύθυνση για αντικατάσταση των τότε ληγμένων αλεξίσφαιρων, τώρα πλέον η άμεση ανάγκη για χορήγηση και αντικατάσταση έφτασε στον εξωφρενικό αριθμό των 500 αλεξίσφαιρων μόνο για την ΥΠ.ΑΣΕ.Κ. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ