2013-10-17 18:27:09
Φωτογραφία για Έλλειψη σιδηροδρομικών δρομολογίων προς τα χωριά Πτελέα και Ορμένιο του Β. Έβρου
«Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου, Ουζουνίδη Μαρίνο, σχετικά με την έλλειψη σιδηροδρομικών δρομολογίων προς τα χωριά Πτελέα και Ορμένιο του Β. Έβρου».

Με την από 02.09.2013 ερώτησή μου (Αριθ. Πρωτ. 1174/02.09.2013), έφερα στη Βουλή το πρόβλημα της έλλειψης σιδηροδρομικών δρομολογίων προς τα χωριά Πτελέα και Ορμένιο του Βορείου Έβρου. Τα ισχύοντα δρομολόγια φτάνουν μέχρι το χωριό Δίκαια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες μετακίνησης και μεταφοράς για τους ανθρώπους, οι οποίοι κατοικούν στο βορειότερο τμήμα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την απάντηση του αρμοδίου Υφυπουργού, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η συγκεκριμένη κατάσταση οφείλεται σε επιλογές τις εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., η οποία κατά το Ν.3891/04.11.2010, έχει την αρμοδιότητα για την ανάπτυξη και οργάνωση των σιδηροδρομικών μεταφορών. Επιπλέον, στη σχετική απάντηση, αναφέρεται ότι εφόσον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εκφράσει στον ΟΣΕ (Διαχειριστής Υποδομής κατά το Ν.3891/04.11.2010) αίτημα για επανέναρξη της λειτουργίας των εν λόγω δρομολογίων, αυτός πρόκειται να το αντιμετωπίσει ΘΕΤΙΚΑ, εντάσσοντας το τμήμα Δικαίων-Ορμενίου στους πίνακες δρομολογίων.


Κατόπιν της δοθείσας απάντησης, απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ζητώντας του να λάβει σοβαρά υπόψη του την προοπτική επανέναρξης των δρομολογίων, η οποία θα λύσει το πρόβλημα μετακίνησης των κατοίκων των προαναφερθεισών περιοχών.

Ακολουθούν αυτούσια τα κείμενα της απάντησης του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, καθώς και η επιστολή μου προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ