2013-10-18 00:04:41
Φωτογραφία για Μπαρτσελόνα-Παρτιζάν Βελιγραδίου 67-60
Η Μπαρτσελόνα δεν έπεισε με την απόδοση της, όμως κατάφερε να ξεπεράσει με 67-60 το εμπόδιο της πάντα μαχητικής Παρτιζάν στην πρεμιέρα τους στο Α' όμιλο. Πρώτος σκόρερ και εξαιρετικό ώριμο παιχνίδι από τον Κώστα Παπανικολάου.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κέρδισε με 67-60 την Παρτιζάν, όμως δεν έπεισε. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν πρόβλημα στα ριμπάουντ, ενώ και επιθετικά έμειναν μακριά από τα στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει. Η απόσβεση της επένδυσης με τον Κώστα Παπανικολάου ξεκίνησε νωρίς για τους Ισπανούς, καθώς ο Έλληνας διεθνής στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 13 πόντους και πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση. Θετικός επιθετικά ήταν και ο Άντε Τόμιτς, όμως δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στον τομέα των ριμπάουντ.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε μουδιασμένη το παιχνίδι απόρροια του άγχους της πρεμιέρας αλλά και τη μεγάλης μαχητικότητας που έβγαλε από την αρχή η Παρτιζάν (11-9 στο 5'). Οι Σέρβοι συνέχισαν να εκμεταλλεύονται την ενέργεια τους και με τους Λοβέρν - Μιλοσάβλιεβιτς να ηγούνται στο σκοράρισμα διατηρούσαν μία εύθραυστη διαφορά (17-18 στο 10').


Δίνοντας βάση στην άμυνα ξεκίνησαν και στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες. Οι Αμπρίνες, Σάδα από τη  μία και οι Μπογκντάνοβιτς, Μούσλι από την άλλη πάλευαν να βοηθήσουν τις ομάδες τους, όμως στα πρώτα πέντε λεπτά αυτό δεν μετουσιώθηκε σε σκοράρισμα (23-23 στο 15'). Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με πέντε πόντους έδωσαν μία ώθηση στους "μπλαουγκράνα", όμως ο Βέστερμαν απάντησε με τρίποντο (28-26 στο 18'). Από το 18ο λεπτό και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν ούτε μία φορά το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με το χαμηλότατο 28-26.

Αντίθετα με το πρώτο ημίχρονο το δεύτερο ξεκίνησε πιο παραγωγικά για τις δύο ομάδες, καθώς Παπανικολάου, Βέστερμαν, Κίνσεϊ και Λοβέρν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν το καλάθι (31-31 στο 2'). Η πολυπόθητη επιθετική αφύπνιση είχε πλέον έρθει και η Μπαρτσελόνα τροφοδοτώντας τον Τόμιτς απάντησε στα καλάθια των Μούσλι και Λοβέρν (37-35 στο 25'). Στη συνέχεια το τέμπο έπεσε, καθώς η Μπαρτσελόνα παρά το ύψος που διαθέτει κοντά στα καλάθια δεν μπορούσε να ελέγξει τα ριμπάουντ, ενώ η Παρτιζάν έκανε εύκολα το λάθος (45-40 στο 30').

Τα πράγματα πλέον είχαν σοβαρέψει και ο Ναβάρο μαζί με τους Ντόρσεϊ και Λάμπε που έλεγχαν το παιχνίδι στο αέρα κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά που τους έδινε άνεση (51-42 στο 32'). Η απειρία της Παρτιζάν στοίχισε με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα ξεφύγει με 10 πόντους έπειτα από τρίποντο του Παπανικολάου (59-49 στο 36'). Από εκεί και πέρα όσες φορές κι αν προσπάθησε ο Μιλοσάβλιεβιτς να βάλει την ομάδα του εκ νέου μέσα στη διεκδίκηση της νίκης δεν τα κατάφερε, καθώς πάντα η ομάδα της Βαρκελώνης είχε έτοιμες απαντήσεις κι έτσι το τελικό 67-60 ήρθε φυσιολογικά.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ