2013-10-18 13:25:07
Φωτογραφία για Πύργος: Σφυρίζουν τα πρόστιμα
Πρόστιμο 22.000 ευρώ επέβαλε στο δήμο Πύργου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Τομέας Νοτίου Ελλάδας για την διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων του, με απόφαση στις 21/6/2013 και Αριθμό Πρωτοκόλλου 1810. Ποσό που θα επιβαρυνθούν οι δημότες σε καιρό οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα οι επιθεωρητές περιβάλλοντος καταγράφουν 3 παραβάσεις, δύο στο Ποτόκι και μια στην θέση Λέτρινα του Αγίου Ιωάννη.

Η πρώτη παράβαση αφορά στην λειτουργία μονάδας δεματοποίησης και χώρου προσωρινής αποθήκευσης των δημοτικών στερεών απορριμμάτων του δήμου Πύργου, στην θέση Ποτόκι, χωρίς περιβαλλοντική άδεια, όπως διαπιστώθηκε κατά την ημέρα του ελέγχου 14/10/2011.

Η δεύτερη παράβαση αφορά πλημμελή διαχείριση των υγρών αποβλήτων της μονάδας δεματοποίησης στην θέση Ποτόκι. Συγκεκριμένα δεν δόθηκαν παρότι ζητήθηκαν παραστατικά διάθεσης των υγρών αποβλήτων της μονάδας δεματοποίησης, τα οποία πρέπει να οδηγούνται για επεξαργασία, με αποτέλεσμα να μην τεκμηριώνεται η ασφαλής διαχείριση των υγρών αποβλήτων της μονάδας, που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση του εδάφους, των υπόγειων υδάτων και του παρακείμενου Αλφειού ποταμού
. Διαπιστώθηκε ακόμα στην έκεθση των επιθεωρητών ότι στο Ποτόκι δεν υπήρχε ολοκληρωμένο δίκτυο συλλογής των στραγγισμάτων από τα δεματοποιημένα στερεά απόβλητα με αποτέλεσμα την συλλογή στραγγισμάτων δίπλα στους σωρούς των δεματοποιημένων αποβλήτων, την πρόκληση λιμναζόντων υδάτων δυσοσμίας, την ρύπανση του εδάφους και την διακινδύνευση της ποιότητας των υπόγειων υδάτων και του Αλφειού.

Η τρίτη παράβαση αναφέρει ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση στερεών αποβλήτων σε ΧΑΔΑ στην θέση Λέτρινα του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Ιωάννη, που μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτη ρύπανση του περιβάλλοντος. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Ανδριόλας ανέφερε στο IONION FM, ότι αναμένει την παρέμβαση του εισαγγελέα και έκανε λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας του δήμου. Επιπλέον διέψευσε την ύπαρξη περιβαλλοντικής μελέτης για την ταφή απορριμμάτων στην χωματερή Λίμνες Αλφειούσας. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Πύργου Παναγιώτης Φραγκαντώνης που ζήτησε να παρέμβει δεν γνώριζε για τους λόγους του προστίμου και δήλωσε ότι ο δήμος θα κάνει ένσταση και θα προσκομίσει τώρα τα ζητούμενα έγγραφα προς τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού επεβλήθη το πρόστιμο.

Πηγή: ionionfm
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ