2013-10-19 01:59:05
Φωτογραφία για Ο «ναός» του τζόγου και η...απροθυμία της ΕΛΑΣ!
Μήνες τώρα στην διάθεση των Αστυνομικών Αρχών του Ηρακλείου είχαν φθάσει ανώνυμες καταγγελίες που στοχοποιούσαν ως «ναό του τζόγου» κατάστημα παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Στις καταγγελίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάκτες ζητούσαν να γίνει έλεγχος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Χρειάστηκε να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι οι αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν και να προχωρήσουν σε έρευνα, γεγονός που ευλόγως δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με την καθυστερημένη αντίδραση τους. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της «δυστοκίας», ουδείς γνωρίζει παρά μόνο οι αρμόδιοι. Υπήρχε φόρτος εργασίας που υποχρέωνε τις αστυνομικές δυνάμεις να μεταθέσουν το χρόνο της επιχείρησης; Δεν αξιολογήθηκαν σωστά οι καταγγελίες που είχαν στα χέρια τους; Εκτίμησαν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι έρευνας παρά την ύπαρξη των καταγγελτικών επιστολών; Το ζήτημα ήταν ότι αυτές οι επιστολές «έστεκαν» και υπήρχε κίνδυνος να εκτεθούν.


Τελικά ο «κύβος ερρίφθη» σήμερα το πρωί. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ηρακλείου, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησαν σε «έφοδο» στο συγκεκριμένο κατάστημα, αιφνιδιάζοντας ουσιαστικά τους πάντες και λόγω του ασυνήθιστου της ώρας, καθώς ανάλογες επιχειρήσεις του παρελθόντος έγιναν νυκτερινές ώρες.

Την αστυνομική επιχείρηση παρακολούθησαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν τους αστυνομικούς μέρα-μεσημέρι να προσάγουν άτομα, να κατάσχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα, τα οποία φόρτωναν σε οχήματα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας από την πλευρά των υπευθύνων του καταστήματος ήταν πολύ αυστηρά. Ο χώρος, όπως περιγράφουν, είναι εξοπλισμένος με κάμερες ασφαλείας ενώ είναι απόλυτα προστατευμένος εξωτερικά, δεν υπάρχει δηλαδή οπτική επαφή στο εσωτερικό του. Υποστηρίζουν ακόμα ότι υπάρχει αυστηρό «face control» για την είσοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρόσβαση στο οίκημα απαιτεί «διαπιστευτήρια».

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δεκάδες υπολογιστές οθόνες και πληκτρολόγια, τα οποία θα διερευνηθούν ως προς την χρήση τους ενώ προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο οχτώ άτομα, προσωπικό και πελάτες.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ