2013-10-21 21:51:09
Φωτογραφία για Πολωνία: ο Γκορμπατσόφ απουσίαζε λόγω ασθένειας
Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δεν παρέστη στην ετήσια συνάντηση των τιμημένων με Νομπέλ Ειρήνης ανθρώπων επειδή θεραπεύεται σε γερμανικό νοσοκομείο. Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο εκπρόσωπος του Γκορμπατσόφ, Βλαντίμιρ Πολιακόφ, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν στον ασθενή τους να μην διακόψει τη θεραπευτική αγωγή. Ο Πολιακόφ είπε πως “δεν πρόκειται για κάποια επείγουσα κατάσταση” καθώς και να μην ξεχνούν πως είναι πλέον 82 ετών”.

Ήταν η 13η ετήσια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία με σκοπό να τιμηθεί ο Πολωνός πρώην πρόεδρος Λεχ Βαλέσα ο οποίος πριν τριάντα χρόνια βραβεύθηκε με το Νομπέλ ως ηγέτης του κινήματος Αλληλεγγύης με το οποίο ανατράπηκε ο κομμουνισμός στη χώρα. Οι συναντήσεις αυτές ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Γκορμπατσόφ το 2000.

Στους συμμετέχοντες ήταν η Ιρανή Σιρίν Εμπαντί, ο τελευταίος ηγέτης του απαρτχάιντ, Φρεντερίκ ντε Κλερκ, ο οποίος μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα μοιράστηκαν το Νομπέλ το 1993 για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την κατάργηση του θεσμοθετημένου ρατσισμού και ο Δαλάι Λάμα.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ