2013-10-21 23:44:23
Φωτογραφία για Πάτρα: Ευθύνες σε Δημαρά από την αντιπολίτευση για την τρύπα στον Καρναβαλικό Οργανισμό - Αποχώρησε ο Καρκούλιας
Το θέμα της "τρύπας" στο ταμείο του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Την πολιτική ευθύνη για τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του Οργανισμού του Καρναβαλιού, ανέλαβε ο παραιτηθείς πρόεδρός του Χάρης Καρκουλιας, μιλώντας προ ολίγου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Καρκούλιας διάβασε προς το Σώμα μια επιστολή – απολογισμό του έργου του στον Οργανισμό, ενώ για το έλλειμμα παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα τα οποία θα ερευνήσουν το όλο θέμα.

Ο κ. Καρκούλιας στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να διευκολύνει τη συζήτηση του θέματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Καρκούλια, τόσο από την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όσο και από μέλος του Δ.Σ., ενώ ο Δήμαρχος δεν πρότεινε αντικαταστάτη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κατά την αρχική του εισήγησή του, έκανε λόγο για παιδαριώδη και αφελή τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του Καρναβαλικού Οργανισμού.


Χαρακτήρισε διάτρητο τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο κ. Καρκούλιας τα χρήματα, όμως επεσήμανε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ούτε δικαστήριο ούτε η δικαιοσύνη για να κρίνει κάποιον αν είναι ένοχος ή όχι.

Πολιτικές ευθύνες στον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά για την κατάσταση στον Καρναβαλικό Οργανισμό, επέρριψε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κατσικόπουλος στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Εγώ αν ήμουν στη θέση του Δημαρά θα είχα παραιτηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσικόπουλος.

Ευθύνες στον δήμαρχο επέρριψε στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Πελετίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Δημαρά, είπε «Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθη είσαι αδιόρθωτος»

Την ίδια γραμμή ακολούθησαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο Α. Τζουραμάνης κάλεσε τον Δήμαρχο να παραιτηθεί.

Νωρίτερα, εμφανίστηκε έξω από το χώρο συνεδριάσων του Συμβουλίου ο Διευθυντής του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ορέστης Σκαλτσάς, με ένα "κουτί", το οποίο υποτίθεται ότι ήταν αυτό στο οποίο φυλάσσονταν τα χρήματα.

Ωστόσο, ο κ. Σκαλτσάς δεν μπήκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ