2013-10-24 12:02:03
Φωτογραφία για ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ... ΤΡΕΛΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
Το να πάρεις αποτέλεσμα στο "Ντα Λουζ" μόνο εύκολο δεν είναι. Και όμως ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τη Μπενφίκα να πανηγυρίσει για την ισοπαλία μετά από επτά συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη!

Όσοι υποστήριζαν πριν από την αναμέτρηση Μπενφίκα-Ολυμπιακός πως οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να "χτυπήσουν" αυτή την περίοδο που οι "αετοί" δεν πραγματοποιούν και τόσο υψηλές... πτήσεις, επισήμαιναν μία σημαντική παράμετρο που ανέβαζε τον βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα των πιακτών του Μίτσελ.

Αυτό ήταν το επιβλητικό "Estadio Da Luz", το οποίο η ομάδα του Ζόρζε Ζεζούς είχε μετατρέψει σε πραγματικό φρούριο για πάνω από έναν χρόνο και υποχρεώνε τους επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι μετά από κάθε ματς εκεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "sport24.gr".

Αν θέλει μάλιστα κανείς να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην ισοπαλία που πήρε ο Ολυμπιακός στη Λισαβόνα (ή που για να ακριβολογούμε "έκλεψε" η φιναλίστ του περυσινού τελικού του Europa League από το συγκρότημα του Μίτσελ) αρκεί να κοιτάξει τα αποτελέσματα της Μπενφίκα το τελευταίο διάστημα μέσα στο άνδρο της.


Ούτε μία ούτε δύο αλλά επτά διαδοχικές εντός έδρας νίκες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μετρούσαν οι Πορτογάλοι πριν από το "STOP" στην κυριαρχία τους που έβαλε ο Ολυμπιακός, με το καθόλα εντυπωσιακό σερί τους να ξεκινάει από τη φάση των ομίλων στο περυσινό Champions League.

Η αρχή έγινε με τις νίκες κόντρα σε Σπαρτάκ Μόσχας και Σέλτικ, για να ακολουθήσει η εκπληκτική της πορεία στο Europa League που την βρήκε να υποτάσσει κατά σειρά στο "Ντα Λουζ" τις Λεβερκούζεν, Μπορντό, Νιούκαστλ και Φενέρμπαχτσε, και να φτάνει έτσι στον τελικό του θεσμού (ήττα με 2-1 από την Τσέλσι στις καθυστερήσεις).

Το "7 στα 7" έγινε με την Άντερλεχτ στην πρεμιέρα της στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό όμως να αρνείται να μπει στον μακρύ κατάλογο των ομάδων που τους πήρε το σκαλπ και να αγγίζει μάλιστα τη νίκη που θα τον έφερνε πάρα πολύ κοντά στους "16" από την 3η μόλις αγωνιστική Όσο για την προηγούμενη εντός έδρας απώλεια της Μπενφίκα στην Ευρώπη, αυτή χρονολογείται στις 2 Οκτωβρίου του 2012, όταν η Μπαρτσελόνα έφυγε με τους τρεις βαθμούς για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τα τέρματα των Αλέξις Σάντσες στο 6' και Σεσκ Φάμπρεγας στο 55' (2-0).

Έναν χρόνο αήττητη στο "Ντα Λουζ" η Μπενφίκα:

02/10/12 Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα 0-2 (Champions League, Φάση Ομίλων, 2η αγωνιστική)

07/11/12 Μπενφίκα- Σπαρτάκ Μόσχας 2-0 (Champions League, Φάση Ομίλων, 4η αγωνιστική)

20/11/12: Μπενφίκα- Σέλτικ 2-1 (Champions League, Φάση Ομίλων, 5η αγωνιστική)

21/02/13: Μπενφίκα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1 (Europa League, φάση των "32")

07/03/13: Μπενφίκα - Μπορντό 1-0 (Europa League, φάση των "16")

04/04/13: Μπενφίκα - Νιούκαστλ 3-1 (Europa League, Προημιτελικά)

02/05/13: Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε 3-1 (Europa League, Ημιτελικά)

17/9/13: Μπενφίκα - Άντερλεχτ 2-0 (Champions League, Φάση Ομίλων, 1η αγωνιστική)

23/10/13: Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1 (Champions League, Φάση Ομίλων, 3η αγωνιστική)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ