2013-10-24 13:23:13
Φωτογραφία για «O καλύτερος που είχαμε ποτέ στην F1»
Σίγουρα ο Sebastian Vettel είναι ξεχωριστός, όσον αφορά τουλάχιστον στο οδηγικό ταλέντο και την ταχύτητα. 

Δεν είναι άλλος ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά ένας από τους σημαντικότερους πιλότους στην ιστορία της Formula 1, αυτό είναι σίγουρο.

Στην Ινδία όπου διεξάγεται την Κυριακή 27/10 το 16ο Grand Prix της σεζόν έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μαθηματικά την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου τίτλου της καριέρας του στο σπορ. Κάτι ανάλογο μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει σε αυτά τα 64 χρόνια που διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 μόλις 2 - ο Juan Manuel Fangio των 5 τίτλων (4 συνεχόμενοι) και ο Michael Schumacher των 7 (5 συνεχόμενοι). Άλλος ένας έχει καταφέρει να κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα στην F1, ο Alain Prost, τα οποία όμως δεν ήταν συνεχόμενα.

Ο Vettel ταξίδεψε στην Ινδία έχοντας μια διαφορά της τάξης των 90 βαθμών από τον Fernando Alonso, τον μοναδικό που θεωρητικά και πρακτικά διατηρεί ακόμα ελπίδες για Πρωτάθλημα, παρότι ο ίδιος αναγνωρίζει πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.


Για να εξασφαλίσει τον τίτλο στο Buddh circuit χρειάζεται να τερματίσει στην 5η θέση χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Ισπανός πιλότος της Ferrari. Με πιο απλά λόγια, αν φύγει από την Ινδία με τη διαφορά του από τον Alonso να είναι στους 75 βαθμούς, τότε είναι και με τη βούλα Πρωταθλητής, αφού ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχει περισσότερες νίκες από τον Ισπανό.

Είναι ποτέ δυνατόν όμως να συμβιβαστεί με μια 5η θέση ο Vettel, από τη στιγμή μάλιστα που και στα 2 GP που έχουν διεξαχθεί στην Ινδία, μετράει ισάριθμες pole positions και νίκες. Eπιπλέον, αυτό θα είναι το τελευταίο ινδικό GP μέχρι νεωτέρας μιας και ο αγώνας δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα του 2014, οπότε σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι ένας πιλότος να έχει νικήσει όλους τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί σε μια χώρα Τελικά πόσο ξεχωριστός και ιδιαίτερος είναι αυτός ο 26χρονος από το Heppenheim της Γερμανίας;

«Ο Mark (Webber) είναι πολύ καλός οδηγός. Πριν έρθει ο Vettel στην ομάδα, έλεγαν πως ο Mark θα είναι ο μελλοντικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Φέτος, στις κατατακτήριες, ο Vettel τον έχει νικήσει 14 φορές, ενώ έχει σημειώσει και 9 νίκες. Αν ήταν μόνο θέμα μονοθεσίου, τότε θα είχαμε το 1-2 στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner και προσθέτει: «Για μένα, ο Vettel είναι αυτή τη στιγμή ισάξιος του Juan Manuel Fangio, του Jim Clark, του Jackie Stewart, του Ayrton Senna, του Alain Prost και του Michael Schumacher».

O ισχυρός άνδρας του σπορ, Bernie Ecclestone δεν διστάζει να εκφράσει μια κατά πολλούς ακραία άποψη.

«Δεν γνωρίζουμε πόσους τίτλους θα είχε κερδίσει ακόμα ο Senna. Ο Vettel είναι πιθανότατα ο καλύτερος που είχαμε ποτέ στην F1», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός για να προσθέσει: «Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί κερδίζει τα πάντα. Θυμίζει κάπως τον Roger Federer ή τον Muhammad Ali. Ο Vettel είναι ο καλύτερος που υπάρχει και ο κόσμος θέλει να είναι εκεί να τον δει να χάνει».

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ