2013-10-25 17:44:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Αθώοι για τον εμπρησμό τα δύο αδέλφια που διατηρούσαν βιντεοκλάμπ
Αθωώθηκαν για δεύτερη φορά τα δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για εμπρησμό από πρόθεση σε επιχείρηση που διατηρούσαν, στην περιοχή της Οβρυάς. Ο πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών ανακοίνωσε την Τετάρτη το μεσημέρι ότι λόγω αμφιβολιών το Δικαστήριο με ισχυρή πλειοψηφία 6-1 (μόνο μια εφέτης πρότεινε την ενοχή τους) έκρινε αθώους τους δύο κατηγορούμενους, που ταλαιπωρούνται από τις 29-10 2005, οπότε το κατάστημα που διατηρούσαν τυλίχθηκε στις φλόγες, γράφει η «Γνώμη».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια έκαψαν το βιντεοκλάμπ που διατηρούσαν στην περιοχή της Οβρυάς για να πάρουν αποζημίωση 150.000 ευρώ από την ασφαλιστική εταιρεία, ρίχνοντας οινόπνευμα σε διαφημιστικά φυλλάδια με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η επιχείρησή τους, να προκληθούν ζημιές σε γειτονική επιχείρηση και να κινδυνεύσουν ξένες ιδιοκτησίες.

Μάλιστα, τόνισαν πως έβαλαν οι ίδιοι τη φωτιά γιατί είχαν κάνει συμφωνία με ασφαλιστική εταιρεία για κάλυψη ζημίας έως 150.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι ουδέποτε αποζημιώθηκαν από την ασφαλιστική εταιρεία.


Οι δύο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή δήλωναν πως ήταν αθώοι και πως δεν είχαν κανέναν λόγο να διαπράξουν μία τέτοια πράξη, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους τους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους. Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα από το ΜΟΔ Ζακύνθου και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι με (4-3). Σε βάρος της αθωωτικής απόφασης άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η υπόθεση έφθασε εκ νέου στο ακροατήριο.

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις εξετάστηκαν μάρτυρες και εκτιμήθηκαν όλα τα στοιχεία, χθες το πρωί ο Εισαγγελέας της Έδρας, Ευριπίδης Νικολάου, πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι. Ο 37χρονος κατηγορούμενος Μ.Τ. εμφανίστηκε ανακουφισμένος διότι η δικαστική περιπέτεια του ιδίου και της 34χρονης αδελφής του (παραστάθηκε δια του συνηγόρου της διότι βρίσκεται στο εξωτερικό), είχε αίσιο τέλος. Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Καραγεώργος αρκέστηκε να δηλώσει ότι «από τα πραγματικά περιστατικά αποδείχτηκε ότι οι εντολείς μου ήταν αθώοι».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ