2013-10-27 14:07:38
Φωτογραφία για Οι Βουλγαρικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι η μητέρα της μικρής Μαρίας βρισκόταν για ένα διάστημα στην Πάτρα
Την εμπλοκή οικογένειας Βουλγάρων Ρομά -η οποία εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης για την εξεύρεση των φυσικών γονέων της μικρής Μαρίας- σε περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών εξετάζουν οι Αρχές.

Οπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία από τη Βουλγαρία, η 38χρονη Σάσα Ρούσεβα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA, είναι η μητέρα της «Μαρίας των Φαρσάλων». Η ίδια φέρεται να αποκάλυψε ότι έδωσε το παιδί στην οικογένεια των Ελλήνων Ρομά το 2009, αφού είχε γεννήσει σε νοσοκομείο της Λαμίας.

Η βουλγαρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα όντως βρισκόταν για ένα διάστημα στην Πάτρα, κάτι που δεν επιβεβαίωναν οι ελληνικές αρχές καθώς τα στοιχεία δεν υπήρχαν καταχωρισμένα.

Οι βουλγαρικές αρχές ανέκριναν την ίδια, μέλη της οικογένειάς της αλλά και άλλους Ρομά του δικού τους καταυλισμού. Η οικογένεια αυτή έχει άλλα δέκα παιδιά, κάποια από τα οποία μοιάζουν εμφανισιακά στη μικρή Μαρία, ωστόσο η εξέταση δείγματος DNA ήταν εκείνη που έδωσε απάντηση στο μυστήριο. Πάντως, οι Αρχές Ελλάδας και Βουλγαρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο βαλκανικό κύκλωμα εμπορίας βρεφών και γι’ αυτό προχωρούν από κοινού σε εξονυχιστικές έρευνες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ