2013-10-27 17:17:10
Φωτογραφία για Der Spiegel: Κοριοί των ΗΠΑ στη Μέρκελ από το 2002!
Για περισσότερα από 10 χρόνια, από το 2002, ενδέχεται να παρακολουθούσαν το κινητό της Άνγκελα Μέρκελ οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το περιοδικό αναφέρει ότι ο αμερικανός πρόεδρος είπε στη καγκελάριο ότι θα είχε σταματήσει την παρακολούθηση εάν ήξερε για αυτήν, ενώ προσθέτει πως δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίας υπέκλεπταν συνομιλίες ή απλώς κατέγραφαν δεδομένα κλήσεων.

Σε έγγραφο της NSA που επικαλείται το γερμανία περιοδικό, η υπηρεσία ανέφερε ότι έχει έναν «βραχίονα κατασκοπείας που δεν έχει καταγραφεί νόμιμα» στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, γεγονός το οποίο εάν αποκαλυπτόταν θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σοβαρή ζημία στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με μα άλλη κυβέρνηση».

Μέσω της πρεσβείας, η NSA και η CIA παρακολουθούσαν με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων τις κυβερνητικές επικοινωνίες στο Βερολίνο.


Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ και ο Λευκός Οίκος απέφυγαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα αυτά.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες των διπλωματικών μας συζητήσεων», ανέφερε η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο.

Το Σάββατο εκατοντάδες αμερικανοί πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυβερνητικών προγραμμάτων παρακολούθησης.

Σε ένα από τα πανό τους οι διαδηλωτές ευχαριστούσαν τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην εργαζόμενο στις μυστικές υπηρεσίες, που αποκάλυψε τα προγράμματα παρακολουθήσεων.

«Οι εκπρόσωποί μας στο Κογκρέσο ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για παρακολούθηση. Κάνουν λάθος», είπε ο Σνόουντεν το Σάββατο σε ανακοίνωσή του.

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άρης - Πλατανιάς 1-2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άρης - Πλατανιάς 1-2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ