2013-10-27 23:26:14
Φωτογραφία για Νέες στρατιές ανέργων προστίθενται εξαιτίας της ασυνεννοησίας των αρμόδιων υπουργείων
Σφοδρή όπως πληροφορούμαστε είναι η αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος ΟΜ.Υ.Π.Α.Ε (SECURITY), προς το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και προς το υπουργείο Παιδείας . Αφορμή η γραφειοκρατία και η ασυνεννοησία των υπουργείων, σχετικά με την πιστοποίηση των Security που θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων, όπως αναφέρει η ΟΜΥΠΑΕ σε ανακοίνωση της, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και επιστολές της προς επίλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν3707/2008 από την 8η Οκτωβρίου 2013 και έπειτα για την ανανέωση της άδειας εργασίας Security, πέραν των λοιπών δικαιολογητικών απαιτείται και η προσκόμιση της σχετικής πιστοποίησης .

Το ΚΕΜΕΑ σε συνεργασία με το ΕΟΠΠΕΠ , διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εξετάσεις πιστοποίησης των επαγγελμάτων της ειδικότητας « Προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας ».

Οι τελευταίες εξετάσεις διοργανώθηκαν ,κατά το μήνα Ιούλιο και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο τέλος Αυγούστου .Έκτοτε η διαδικασία εξετάσεων έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εργαζομένων που η άδεια τους έληγε μετά την 8η Οκτωβρίου 2013 να μη μπορούν να τις ανανεώσουν και οι εταιρείες που ήδη εργάζονται να προχωρούν στις απολύσεις τους.


Η Ομοσπονδία έχει προτείνει το αυτονόητο ,δηλαδή την άμεση επέκταση της ισχύος των σχετικών αδειών εργασίας ,οι οποίες έχουν λήξει από την 8η Οκτωβρίου 2013 και δεν μπορούν να ανανεωθούν όχι από υπαιτιότητα των εργαζομένων αλλά των δυο υπουργείων.

dimotikosafari.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ