2013-10-28 07:43:07
Φωτογραφία για MotoGP: Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Λορένθο
Τη νίκη που τον κρατά ζωντανό στη προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου πέτυχε ο Χόρχε Λορένθο, μετά από μία πανάξια νίκη στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία.

Ο αναβάτης από τη Μαγιόρκα εκμεταλλεύτηκε τη pole position, έφυγε μπροστά και άντεξε στην πίεση των εργοστασιακών Honda για να δει πρώτος τη καρό σημαία. Ήταν η 51η νίκη της καριέρας του και 200η για τη Yamaha στη κορυφαία κατηγορία.

«Είναι μία πίστα που βολεύει περισσότερο τους αντιπάλους μας, ουσιαστικά είναι η έδρα τους και το να κερδίσω μέσα σε αυτή, πανηγυρίζοντας τη 200η νίκη της Yamaha, αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση. Ήταν καλό αποτέλεσμα και σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν δύσκολος αγώνας αλλά διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και πήρα τη νίκη που τόσο ήθελα», σχολίασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με αυτή την επιτυχία, ο Λορένθο ροκάνισε λίγο ακόμα τη διαφορά του από τον εντυπωσιακό rookie Μαρκ Μαρκέθ, πλέον τους χωρίζουν 13 βαθμοί με τα πάντα να κρίνονται στον «τελικό» της Βαλένθια, σε δύο εβδομάδες.

Ο Πεδρόσα συμπλήρωσε το βάθρο αλλά έχει ήδη αποχαιρετήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Ακολούθησαν οι δορυφορικές Honda των Αλβάρο Μπαουτίστα και Στέφαν Μπραντλ, μπροστά από τρεις Yamaha, την εργοστασιακή του Βαλεντίνο Ρόσι και τις δορυφορικές Tech 3 των Καλ Κράτσλοου και Μπράντλεϊ Σμιθ.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο εργοστασιακές Ducati ενώ πρώτος ανάμεσα στους αναβάτες με CRT μοτοσυκλέτες, ήταν ο Κόλιν Έντουαρντς της NGM, στη δωδέκατη θέση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ