2013-10-28 12:53:07
Φωτογραφία για Firefox add-on για να… παρακολουθείτε αυτούς που σας παρακολουθούν!
Η Mozilla, κυκλοφόρησε ένα add-on για τον δημοφιλή Firefox browser της με την ονομασία Lightbeam που επιτρέπει στον χρήστη να δει μια ανάλυση του ιστορικού επισκέψεών του καθώς και τις εφαρμογές που παρακολούθησαν την δραστηριότητά του.

Η εταιρία είχε ήδη κυκλοφορήσει σε πειραματική μορφή ένα πρόσθετο για τον Firefox με το όνομα Collusion.

Παίρνοντας την σκυτάλη από το Collusion, το Lightbeam επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες τους και να μάθουν πώς και από ποιον χρησιμοποιούνται.

Σκοπός της φιλόδοξης εφαρμογής είναι να καταγράψει την λειτουργία third-party εργαλείων που συλλέγουν δεδομένα για διαφημιστικούς και άλλους σκοπούς, καθώς ο χρήστης περιηγείται στο Internet.

Για να κάνει κάποιος χρήση του Lightbeam απλώς πρέπει να εγκαταστήσει το plugin το οποίο θα ξεκινήσει να αναλύει τα sites που επισκέπτεται ο χρήστης πραγματοποιώντας γραφική αναπαράσταση των εργαλείων που χρησιμοποιούν αυτές οι σελίδες.

Από εκεί μπορεί να επιλέξει αν θα μοιραστεί τις πληροφορίες με την βάση δεδομένων του Lightbeam ώστε να χυθεί φως σε διάφορα σκοτεινά σημεία των λειτουργιών του Διαδικτύου.

Η Μozilla λέει ότι η έκδοση που κυκλοφορεί βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα συνεχίσει να βελτιώνει την υπηρεσία. Ο κώδικας είναι διαθέσιμος στο Github για όποιον έχει διάθεση να πειραματιστεί και να προβεί σε βελτιώσεις.

Πηγή: e-pcmag
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ