2013-10-29 00:37:07
Φωτογραφία για ΛΟΤΖΕΣΚΙ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!
Μιλώντας στο "Euroleague Greece" (euroleague.sport24.gr), ο Ματ Λοτζέσκι τόνισε πως θα παλέψει να κερδίσει τον σεβασμό των συμπαικτών και των προπονητών του, υποστήριξε πως δεν θα διστάσει να πάρει ένα σουτ που κρίνει τίτλο και αποκάλυψε πως του αρέσει να κάνει την δουλειά του ήσυχα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αμερικανού άσου των πρωταθλητών Ευρώπης:

Οι κριτικές δεν άγγιξαν ποτέ τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό ως αντι-Παπανικολάου και γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την καρδιά των φιλάθλων. Ο Αμερικανός άσος κλείνει όμως τα αυτιά του, αφού όπως είπε το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να κερδίσει τον σεβασμό των συμπαικτών και των προπονητών του.

Η συμφωνία του Κώστα Παπανικολάου με την Μπαρτσελόνα υποχρέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βγει στην αγορά για την αναζήτηση σμολ φόργουορντ. Ο Ντέιβιντ Μος προτίμησε την Αρμάνι Μιλάνο κι έτσι ο Έλληνας τεχνικός στράφηκε στην περίπτωση του Ματ Λοτζέσκι, θεωρώντας ότι ο Αμερικανός -με βέλγικο διαβατήριο- πρώην φόργουορντ της Οστάνδης μπορούσε να ταιριάξει περισσότερο στην ομάδα που ήθελε να ''χτίσει''.


Ο Λοτζέσκι τονίζει πλέον με νόημα ότι δεν υπάρχει χρόνος για… σχόλια και κριτικές αφού ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια ''γεμάτη'' σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ αποκαλύπτει το μεγάλο, προσωπικό του στοίχημα!

Ξέρεις ότι στην Ελλάδα έχουμε την κακή συνήθεια να αμφισβητούμε κάποιον που δεν ξέρουμε; Πως αντιμετωπίζεις, λοιπόν, τα σχόλια κάποιων που αμφισβητούν την αγωνιστική σου αξία και ισχυρίζονται ότι ο Λοτζέσκι δεν… κάνει για τον Ολυμπιακό;

''Δεν προβληματίζομαι καθόλου με αυτές τις κριτικές! Και να σου πω την αλήθεια, προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από σχόλια, θετικά ή αρνητικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι, πλέον, βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο ώστε να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα και να κερδίσω τον σεβασμό των συμπαικτών και των προπονητών μου! Αυτό είναι το μεγάλο μου στοίχημα φέτος. Ξέρω ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν στην Ελλάδα και την Euroleague, επομένως δεν υπάρχει χρόνος για σχόλια''.

Σε ενοχλεί η σύγκριση με τον προκάτοχό σου, τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα;

''Όχι! Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίζεται, πλέον, στην Μπαρτσελόνα κι εγώ στον Ολυμπιακό. Η διαφορά μας είναι ότι ο Παπανικολάου αγωνιζόταν, ήδη, σε μια σπουδαία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός κι έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να κάνω το παιχνίδι μου και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό όπως μπορώ. Θα δούμε τι θα γίνει…''.

Ο Μάικ Μπατίστ αγωνίστηκε στο Βέλγιο και τη Σαρλερουά, πριν εξελιχτεί σε έναν από τους καλύτερους Αμερικανούς που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Με δεδομένο ότι αγωνίστηκες στην Οστάνδη πριν έλθεις στην Ελλάδα, πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις κάτι ανάλογο με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού;

''Μου αρέσει ο Μπατίστ, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη όμως δεν νομίζω ότι έχω κάτι να αποδείξω και να μπω σε διαδικασία σύγκρισης. Έρχομαι σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω το Βέλγιο και τίποτα παραπάνω…''.

Πριν γίνεις μέλος του Ολυμπιακού, είχες εικόνα από την νυν ομάδα σου; Είδες, για παράδειγμα, τους τελικούς στο Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη;

''Παρακολούθησα τον τελικό στο Λονδίνο. Αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τη Ρεάλ ήταν τρομερό! Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακοί''.

Τι είδους παίκτης είναι ο Λοτζέσκι; Κάνεις αθόρυβη δουλειά όμως είδαμε ότι δεν φοβάσαι να πάρεις το τελευταίο σουτ, όπως συνέβη στο τουρνουά της Πόλης ''Νομίζω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα στο σκοράρισμα. Θα πάρω το μακρινό σουτ και θα βοηθήσω στην άμυνα. Δεν νομίζω ότι είμαι εντυπωσιακός παίκτης (γέλια)! Όπως είπες, μου αρέσει να κάνω τη δουλειά μου, ήσυχα''.

Αυτό σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα σουτ για να πάρει έναν τίτλο, θα το πάρεις εσύ;

''Αν μου το ζητήσει ο κόουτς, θα το κάνω!''.

Σε προσωπικό επίπεδο, φέτος έκανες το ντεμπούτο σου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αισθάνεσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του τεχνικού τιμ και των φίλων του Ολυμπιακού;

''Ξέρω ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν μεγάλες απαιτήσεις από εμάς! Περιμένουν πολλά και θα προσπαθήσουμε να τους δικαιώσουμε. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και όλοι θέλουν να μας κερδίσουν! Υπάρχει πίεση αφού ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα όμως πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε εξίσου ψηλά με τα προηγούμενα χρόνια''.

Ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι βασικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη μάχη για το three peat; Να ρισκάρουμε να κάνουμε προγνωστικά για τις τέσσερις ομάδες που θα δώσουν το παρών στο Final-4 του Μιλάνου;

''Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κάποιες άλλες ομάδες είναι πολύ δυνατές και μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα και πολλά μπορούν να αλλάξουν στην πορεία της διοργάνωσης. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να φτάσει ως το τέλος!''.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ