2013-10-29 00:31:06
Φωτογραφία για Παρέλαση 28 Οκτωβρίου
Όπως υποσχεθήκαμε βρισκόμασταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη μπροστά από το Μακεδονία Palace για να καλύψουμε την στρατιωτική παρέλαση που αποτίει φόρο τιμής στους Έλληνες αγωνιστές του έπους του 40′. Στο Αλβανικό Έπος και χάρις δόθηκε η πρώτη νίκη ενάντια των δυνάμεων του Άξονα. Η πανωλεθρία που υπέστησαν οι Ιταλοί οδήγησε το Χίτλερ να ανοίξει δεύτερο μέτωπο στα Βόρεια σύνορα της χώρας με αποτέλεσμα να καθυστερήσει την εισβολή στη Ρωσία δίνοντας πολύτιμο χρόνο στις συμμαχικές δυνάμεις.

Λογω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου και των υπερβολικών μέτρων προστασίας των επισήμων καταφέραμε να βρεθουμε μπροστά από Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace χρησιμοποιώντας ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή Nikon S5100. Εξαιτίας της νέφωσης και της χαμηλής ομίχλης δεν υπήρχε ορατότητα με τα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έσχιζαν αδιάκοπα τους ουρανούς της Θεσσαλονίκης.

Με χαρά μας διαπιστώσαμε μια ανανεωμένη εικόνα του ΕΣ, μακρυά από την μιζέρια. Παρόν έδωσαν άρματα μάχης Leopard 2 A6Hel, ελικόπτερα Ah 64, NH 90 και Chinook ενώ με δυνατό παλμό και συνθήματα παρέλασαν τα πεζοπόρα τμήματα. Με βάση πληροφορίες πέταξαν 13 μαχητικά αεροσκάφη αλλά τελικά ο γράφων παρατήρησε 3 φιγούρες F-4 Peace Icarus 2000 με τους ιδιαίτερα ισχυρούς κινητήρες GE J-79.

Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους. (Οι φωτογραφίες είναι απο το προσωπικό αρχείο)

defencegreece.wordpress.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ