2013-10-29 00:28:52
Φωτογραφία για Η αποκαλυπτική αλήθεια για τη μικρή Μαρία που συγκλονίζει
Συνεχείς και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ύστερα από την... ταυτοποίηση του DNA της με τους επίσημα πια Βούλγαρους Ρομά βιολογικούς της γονείς, Ατανά και Σάσα Ρούσεβα.

Παράλληλα, ένα «κομφούζιο» πληροφοριών έχει κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ -και όχι μόνο-, όσον αφορά τη σύγκρουση των βουλγαρικών και ελληνικών αρχών για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι μεν ελληνικές τονίζουν πως οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας πρέπει να εκδοθούν στην Ελλάδα, προκειμένου να τους αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για την πιθανή πώληση ή την εγκατάλειψη και κατ” επέκταση την παράνομη υιοθεσία της μικρής από τους Έλληνες Ρομά, Μαρία Δημοπούλου και Χρήστο Σαλή, από τα Φάρσαλα.

Αντιθέτως, οι βουλγαρικές αρχές θεωρούν πως η μικρή Μαρία πρέπει να εκδοθεί στη Βουλγαρία, εφ” όσον οι βιολογικοί της γονείς είναι Βούλγαροι πολίτες και εν συνεχεία να αποφασίσει το βουλγαρικό κράτος ποιο θα είναι το μέλλον της μικρής Μαρίας. Αν δηλαδή θα επιστραφεί στην οικογένεια Ρούσεφ ή αν κριθεί ακατάλληλη για την ανατροφή της, να μεταφερθεί σε κάποιο βουλγαρικό ίδρυμα.


Η μικρή Μαρία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία και φυλάσσεται ασφαλώς από πιθανή παρενόχληση και τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων, σε εγκατάσταση του «Χαμόγελου του παιδιού» με την ανάλογη φροντίδα των ανθρώπων του ιδρύματος. Στη φύλαξη της συμμετέχουν και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκτησης της μικρής από τους Ρομά.

Το e-reportaz επικοινώνησε με τον διευθυντή του «Χαμόγελο του παιδιού», κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η μετάδοση και αναπαραγωγή φωτογραφιών και εικόνων της μικρής Μαρίας και της οικογένειας της, καθώς η συνεχής δημοσιοποίηση διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης.

Η αποκαλυπτική αλήθεια όμως του e-reportaz κρύβεται αλλού.

Το νέο στοιχείο που συγκλονίζει είναι πως η μικρή Μαρία είναι πολιτογραφημένη Ελληνίδα, με την πράξη γέννησης της κατατεθειμένη και δηλωμένη στο Ληξιαρχείο Λάρισας, ως Μαρία Δημοπούλου ή Σαλή!

Όπως αποκάλυψε στο e-reportaz ο έγκριτος δικηγόρος κ. Μπαρτζώκης, η μικρή Μαρία είναι καταχωρημένη ως Ελληνίδα δημότης, στο δημοτολόγιο Λάρισας.

Συμπερασματικά η μικρή Μαρία Δημοπούλου ή Σαλή, ως Ελληνίδα πολίτης, ΔΕΝ μπορεί να εκδοθεί στις βουλγαρικές αρχές, έστω κι η ληξιαρχική πράξη γέννησης της είναι πλαστή ή ψευδής, μέχρις ότου η εισαγγελία Λάρισας την κηρύξει άκυρη.

Έτσι, προς το παρόν η μικρή Μαρία απολαμβάνει τη φροντίδα των ανθρώπων του ιδρύματος «Χαμόγελο του παιδιού» και δεν κινδυνεύει να εκδοθεί στις βουλγαρικές αρχές, γεγονός που στη παρούσα φάση θα προκαλούσε απρόβλεπτες συνέπειες για την ψυχική και σωματική της υγεία.

e-reportaz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παρέλαση 28 Οκτωβρίου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παρέλαση 28 Οκτωβρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ